simaofcp adlı üyeden alıntı

Google'da bir numaralı olmak cümlesi çok hayalci değil mi? Google algoritmasını sürekli güncelliyor ve bu ister istemez Google'da aranılan kelimelerin değişmesine farklı bir algoritmadan sonuca gidilmesine neden oluyor diyebilirim.

İnsanlar senelerce anahtar kelimeler ile Google'da bir numara olabileceklerini düşündüler. (Bu konuda ciddi para harcayan arkadaşlar hala var.) Ancak işin aslı hiç de öyle değil. Google'ın arama algoritması son yıllarda anahtar kelimelerin gereksiz sonuçları vermesi ve SEO konusundaki ihmallerin önüne geçilebilmesi için akıllı bir yapa zekaya doğru sürüklendi. Bunu Google botluktan insan zekasını andıran anlamsal olguya geçti diye de yorumlayabilirsiniz. Uzun bir konu, şurada anlatamaya çalışmıştım.

Uzun lafın kısası Google'da bir numara olmak yerine kullanıcı dostu ve aranılan bilgiyi ziyaretçilere doğru bir şekilde sunarak yardımsever site statüsünde olursanız tercih sebebi olur ve başarıyı yakalarsınız. Her şeyden önce SEO konusunda iyi niyetli olalım diyorum.

Benim nacizane düşüncelerim böyle. Herkese iyi çalışmalar.


Google algoritmayı aslında güncelliyor. yani ekleme yapıyor ve geliştiriyor. Adeta wordpress güncellemesi gibi. windows7den 8e geçmek gibi format atmıyoruz :)

ama yapay zeka konusunda haklısın. zaten bu kaçınılmazdı. ve çok daha akıllı olması gerekir google'ın.

İyi niyetli olmak konusunda tüm kalbimle katılıyorum. Biraz sabır. ya sabır. lakin biz türküz :)

Ek Olarak:

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Çok kapsamlı bir soru fakat bir ucundan tutup şöyle cevap verelim. Öncelikle iyi kodlanmış güzel bir tasarıma sahip sitenizin olması gerekiyor. Ziyaretçi siteye girdiğinde kolayca istediği bilgilere ulaşabilmeli.

Siz aynı sektörde olan sitelerin içeriğinden çok daha güçlü bir içeriğiniz olmalı. Bu içeriği de farklı sunumlarla ziyaretçiye sunmalısınız. Tamamen üzerinde çalışmayı ve yaratıcı zekayı gerektiriyor.

İçeriğiniz geliştikçe bu siteye aynı içerikte kendini ispatlamış sitelerden linklerin gelmesi gerekiyor. Oturup bloglardan, forumlardan tanıtım yazısı alınan linklerle bu işler olmaz.

Tüm bunları yaptıktan sonra reklam faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerekiyor.

Çalıştığınız sektörü yakından takip edip gelişmelere ayak uydurduğunuzda ve bu kısa yoldan zirveye çıkma merakından vazgeçtiğinizde hak ettiğiniz yere ulaşabilirsiniz.


Güzel tasarım derken: ücretli kaliteli %100 valid css+html5 themeforest temalarından olurmu? yoksa sıfırdanmı yazılmalı sizce?

Sitenin güçlü olması gerektiği doğru. fakat reklamlar seoya ne katar diye düşündüm açıkçası.

Ek Olarak:

kubilayinfo adlı üyeden alıntı

Kalıcı olmak için çalışmalara son hız devam etmeniz gerekmekte.


Hocam ne çalışıcaz? onuda yazaydın iyiydi...