İstanbul’a bir çılgın proje daha düşünülüyormuş..
Marmara denizinin çevresini dolaşarak, Marmarayı bir iç deniz haline getirecek bu proje ile Çanakkale İstanbul arası 40 dakikaya düşecekmiş – Bursa İstanbul arasıda yarım saat olacakmış..
Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul Projesi kadar çılgın olan bu projeyi duyuran, gerçekleştirmek istediğini belirten kişi bize hiç yabancı değil. Kanal İstanbul Projesi’ni, Çılgın mimar diye anılan İnanlar İnşat yönetim kurulu başkanı Serdar İnan üstlenmek istemişti ve bu projeye dair bir de reklam filmi çekmişti.. Reklamı izlediğimde kılıcımı elime alıp dışarıya doğru Allah Allah naralarıyla koşmak üzereydim ki annem beni durdurdu.
İstanbul Ring projesini ortaya atan İnanlar İnşaat bu proje için de güzel bir reklam filmi hazırlamışlar,
reklamı yazımın sonunda izleyebilirsiniz.
İstanbul Ring Projesi hakkında söylenenler ise şöyle;
Bu proje hayata geçirilebilirse (sanmıyorum) İstanbul’un trafik sorununa kökten çözüm bulunmuş olacak, Yapılacak bu projede, hızlı trenler [ İHT = İnanlar Hızlı Tren ] vasıtasıyla çok hızlı bir şekilde İstanbul’un çevresini dönebilecek,
Marmarada en uzak şehire en uzak durağa 1 saatte ulaşılabilecek ve
İstanbul Çanakkale arası 40 dakika – İstanbul Bursa arası ise 30 dakikaya inecekmiş.
Bir boğaz köprüsünü geçmek 1 saat sürerken, Çanakkale İstanbul arasını 40 dakika olması gerçekten müthiş olurdu.
Projenin çıkış noktası ise İstanbul’un, Tekirdağ ve İzmit’e doğru yatay olarak genişlemesini durdurmak ve İstanbul’un trafik sorununa bir çözüm bulmak olduğu söyleniyor.. Yani amaç İstanbul’u Marmaraya yaymak.
Projenin maliyetinin 3 milyar dolar civarında olması bekleniyor ve çılgın mimar finansman konusunu da hiç dert etmiyor, valla helal olsun..
Finansman işini garantiledikten sonra proje Ulaştırma Bakanına sunulacakmış,
Bakan yada hükümet bu işe ne diyecek bilmiyorum ve şahsen bu projenin gerçekleşmesini çok isterim.
Ama gerek Kanal İstanbul gerek İstanbul Ring projeleriyle adından çokça bahsettiren İnanlar İnşaat’ın viral reklam yaptığını düşünmekten de kendimi alamıyorum.
İnşAllah öyle değildir, viral reklamlar gibi sadece insanların ağzında sakız, haberlerde konu ve sadece ilgili inşaat şirketinin adından söz ettirmesine neden olacak bir proje yada projeler değildir..
Yani “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”
Kaynak:
http://mehmetakifbagci.com/2011/09/17/yeni-bir-cilgin-proje-daha-marmara-ring-projesi/