Değerli arkadaşım çalışmalarınızı ve paylaşımınızı takdir etmekle beraber,
ilk afişinizde BAĞLAÇ olan "de" ekini, "Dns değiştirmek de" olarak,
sonrasında "işe yaramaz oldu" ifadesinden sonra nokta koyup, yeni cümledeki ilk harf olan "olayı" kelimesindeki "O" harfini büyük yazarak,
ve daha sonrasında EDAT olan "da" ekini de özel isim olan "Twitter" kelimesinden sonra kesme işaretiyle birlikte "Twitter'da" olacak şekilde,

ikinci afişinizde ise büyük "İ" harfini kullanıp, "INTERNETİME" olarak ,
ayrıca "saat 18:00' de" olan kısmı,
"saat 18:00'de" şeklinde kesme işaretinden sonraki gereksiz boşluktan kurtararak,
ve sonunda yer alan kullanımı ise "Türkiye'de" şeklinde yazarak,
Türkçemize özen gösterirseniz çok daha güzel olur.

Ülkemizde ne yazık ki TV kurumları ve medya organları dahil olmak üzere etkilemediği yer kalmayan, korkunç bir salgın hastalık haline gelen, edat ve bağlaç olan "de" eklerinin yanlış yazılmasını önleyecek kolay bir formulün de açıklandığı, "de" ve "da" ekleri hakkındaki makaleyi burada bulabilirsiniz.

eklemeden geçemeyeceğim: Değerli arkadaşlar, unutmayalım ki bu dili konuşan ve yaşayan bizler, bu büyük mirasa, yani dilimize sahip çıkmadıkça, önce dilimizde sonra ise kültürümüzde erozyon oluşturmak, bize toplumsal benliğimizi unutturmak ve bu yolla kendi kültürlerini dikte ettirmek isteyenlerin - ki kim oldukları, doğuda mı batıda mı yer aldıkları hiç önemli değil - amaçlarına bilmeden hizmet etmiş oluruz.
Üzülerek söylemek isterim ki bu emellerinde de gayet başarılılar. Demem o ki, bu işi lütfen küçümsemeyelim ve vakit çok geç olmadan Türkçemize sahip çıkalım.


çalışmanız ve paylaşımınız için yeniden teşekkür ederim.
kolay gelsin.