lostyazilim
tr.link

Seo'da "Doğru bilinen Yanlışlar nelerdir?"

17 Mesajlar 2.375 Okunma
acebozum
tr.link

panteist panteist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek grafik/matbaa/php
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 669
  • Beğeniler 80 / 64
  • Ticaret 3, (%100)
Evet arkadaşlar.
Seo da "Doğru bilinen Yanlışlar nelerdir?"
fikirleri alalım. bilmediklerimizi öğrenelim.

elektronikssl
reklam

Rednoize Rednoize Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İşletmeci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1105
  • Beğeniler 577 / 331
  • Ticaret 18, (%100)
Kişisel düşüncem ile söylüyorum bunu çok karşı çıkan olacaktır tabi, yanlış değil aslında ama sayfa uzantısını kullanmamayı tercih ederim. Kaldı ki internet devleri de kullanmıyor. Mesela Youtube, Deviantart, Facebook, Twitter vs.
panteist

kişi bu mesajı beğendi.

TayfunYel TayfunYel Profesyonel Seo Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Seo Uzmanı
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 162
  • Beğeniler 1 / 19
  • Ticaret 2, (%100)

Rednoize adlı üyeden alıntı

Kişisel düşüncem ile söylüyorum bunu çok karşı çıkan olacaktır tabi, yanlış değil aslında ama sayfa uzantısını kullanmamayı tercih ederim. Kaldı ki internet devleri de kullanmıyor. Mesela Youtube, Deviantart, Facebook, Twitter vs.

Doğru bir düşünce yani uzantıyı yazana kadar zaten site ismini yazmış oluyorsun aramada o yüzden tercih edilmiyor .

Ek Olarak: Seo'da en çok yapılan yanlış aşırı bağlantı alarak ön sıraya gelme çabasıdır.
panteist

kişi bu mesajı beğendi.

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)
Birsürü

1-) Sürekli alexa'yı düşürmek ile uğraşanlara şaşıyorum:) Ama daha çok bir sitenin kalitesine ve hitine bakmayıp da alexasına bakarak link alan veya reklam verenlere daha çok şaşırıyorum.

Link alırken veya reklam verirken Pr değeri ve hite bakılarak alınmalı. Para cebe çok geliyorsa o ayrı tabi.

2-) site içi seosu bile olmayan bir site için dışarıdan link alarak birşeyler olacağını düşünenler. Olur olmasına ama kısa bir süre için olur.

Bu 2 şey yeni başlayan kişilerde her zaman gördüğümüz ve her zamanda göreceğimiz şeyler olacak... Bunları aşan kişiler para kazanmaya başlar. Aşamayanlar ise sürekli para harcamaya devam eder. Yada başka birşeye yatırım yapacam deyip site satış bölümüne 100 hitli süper temalı satılık site diye konu açar...
ercell panteist

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

yms yms WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 277
  • Beğeniler 39 / 62
  • Ticaret 0, (%0)
H2'yi 3-4 adetten fazla kullanmayın diyorlar ancak ben mantıken buna katılmıyorum. Neticede bir başlık altında çok daha fazla alt başlık olabilir.

Örneğin;

Vitaminler

başlığı altında

A Vitamini

B Vitamini

C Vitamini

D Vitamini

E Vitamini

K Vitamini

şeklinde tüm vitaminlerin listelenmesinde bir sakınca görmüyorum. Arama motorları da görmez diye düşünüyorum.
panteist

kişi bu mesajı beğendi.

@Bean Love getLove()

• Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 669
  • Beğeniler 80 / 64
  • Ticaret 3, (%100)

Rednoize adlı üyeden alıntı

Katılmıyorum ama belkide Evet mantıklı olabilir. (internet devleri güzel örnek)

Ek Olarak:

TayfunYel adlı üyeden alıntı

Doğru bir düşünce yani uzantıyı yazana kadar zaten site ismini yazmış oluyorsun aramada o yüzden tercih edilmiyor .

Ek Olarak: Seo'da en çok yapılan yanlış aşırı bağlantı alarak ön sıraya gelme çabasıdır.

Zamanında geçerli bir kuraldı. belkide tek kuraldı. Düzenli olarak link kasmak düzenli olarak yukarı çıkmaktı.

Ek Olarak:

Zen adlı üyeden alıntı

Birsürü

1-) Sürekli alexa'yı düşürmek ile uğraşanlara şaşıyorum:) Ama daha çok bir sitenin kalitesine ve hitine bakmayıp da alexasına bakarak link alan veya reklam verenlere daha çok şaşırıyorum.

Link alırken veya reklam verirken Pr değeri ve hite bakılarak alınmalı. Para cebe çok geliyorsa o ayrı tabi.

2-) site içi seosu bile olmayan bir site için dışarıdan link alarak birşeyler olacağını düşünenler. Olur olmasına ama kısa bir süre için olur.

Bu 2 şey yeni başlayan kişilerde her zaman gördüğümüz ve her zamanda göreceğimiz şeyler olacak... Bunları aşan kişiler para kazanmaya başlar. Aşamayanlar ise sürekli para harcamaya devam eder. Yada başka birşeye yatırım yapacam deyip site satış bölümüne 100 hitli süper temalı satılık site diye konu açar...

Hakikate şu alexa ne işe yarar? bilen var mı? :D

Ek Olarak:

yms adlı üyeden alıntı

H2'yi 3-4 adetten fazla kullanmayın diyorlar ancak ben mantıken buna katılmıyorum. Neticede bir başlık altında çok daha fazla alt başlık olabilir.

Örneğin;

Vitaminler

başlığı altında

A Vitamini

B Vitamini

C Vitamini

D Vitamini

E Vitamini

K Vitamini

şeklinde tüm vitaminlerin listelenmesinde bir sakınca görmüyorum. Arama motorları da görmez diye düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum. 2.000 kelimelik bir makalede 10 tane başlık olur. ama 200 kelimelik bir makalede 20 tane başlık olmaz.

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
SEO da bilinen en büyük yanlışlık BENCE SEO konusunda herkesin kendini SEO UZMANI sanmasıdır.
NDorteOrg mhmtcbn neariyon

kişi bu mesajı beğendi.

BoluBeyi BoluBeyi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 37 / 42
  • Ticaret 0, (%0)
Alexa tamamen gereksizdir(bence). Sadece sitenin prestijini artırır ve tanıtım yazısı almak istiyorsanız daha yüksek ücret almanızı sağlar. Bunun dışında SEO'ya bir faydası yoktur zaten.

Başka bir yanlış ise binlerce backlink satın almaktır. Çünkü bu backlinkler genellikle yabancı sitelerden alınıyor, bu da sitenin çeviri sorununa düşmesine neden olabiliyor. Çeviri sorununa düşmek demek de, sitenin birkaç sıra hatta birkaç sayfa geriye düşmesi anlamına geliyor.

• Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 669
  • Beğeniler 80 / 64
  • Ticaret 3, (%100)

BoluBeyi adlı üyeden alıntı

Alexa tamamen gereksizdir(bence). Sadece sitenin prestijini artırır ve tanıtım yazısı almak istiyorsanız daha yüksek ücret almanızı sağlar. Bunun dışında SEO'ya bir faydası yoktur zaten.

Başka bir yanlış ise binlerce backlink satın almaktır. Çünkü bu backlinkler genellikle yabancı sitelerden alınıyor, bu da sitenin çeviri sorununa düşmesine neden olabiliyor. Çeviri sorununa düşmek demek de, sitenin birkaç sıra hatta birkaç sayfa geriye düşmesi anlamına geliyor.

Çok doğru fakat webmasterToll dan hedefleme ile çeviri sorunu aşılmıyor mu?

BoluBeyi BoluBeyi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 37 / 42
  • Ticaret 0, (%0)

panteist adlı üyeden alıntı

Çok doğru fakat webmasterToll dan hedefleme ile çeviri sorunu aşılmıyor mu?

Çeviri sorunundan kurtulmak mümkün, fakat kolay değil. Bazen kurtulamıyor ya da çok zaman alıyor. 3 sene önce bir arkadaşla katıldığım SEO yarışmasında çeviri sorununa düştük ve kurtaramadık, 4. sırada bitirdik. Çeviri sorununa düşmesek birinci olacaktık :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al