Wordpress yazılarının Blogger’e nasıl aktarıldığını göstereceğim.Blogger’den WordPress’e taşınmış olan arkadaşlar bilirler , Blogger’den WordPress’e yazı taşınmak oldukça kolaydır ama tam tersi olan WordPress’ten Blogger’e yazı taşımak biraz uğraştırır.

Ben sizlere kolaylık olması amacıyla görselde kullanacağım.Böylelikle işi daha kolay kavrayabilirsiniz.

İlk olarak admin panelinizin araçlar kısmından dışa aktara tıklıyorsunuz.



Girdiğiniz sayfada yazıları işaretleyip Aktarım Dosyasını İndir’e tıklıyorsunuz ve .xml uzantılı yedek dosya otomatik olarak bilgisayarımıza iniyor.



Bir sonra ki adımda .xml dönüştürücü sitemize giriyoruz.Siteye gitmek için tıklayınız. Sitede ki dosya seç butonuna tıklayıp , .xml dosyamızı seçiyoruz.Ardından Convert butonuna tıklatıyoruz.



Butona bastıktan sonra bilgisayarımıza blogger-export.xml adında bir dosya inecek bu dosyayı Blogger’e aktaracağız.Blogger’e aktarma yapmak için ilk olarak Blogger sitenizin kontrol paneline giriyorsunuz.Sonra Ayarlar>Diğer diyorsunuz.Ve blogu içe aktara tıklıyorsunuz.



Son aşamaya geldik , bu aşamada gözat butonuna tıklayarak çevirdiğimiz blogger-export.xml ‘i seçiyoruz.Ardında güvenlik sorgunusunu yazıp Blogu içe aktar butonuna tıklıyoruz.



O kadar da zor değil aslında , herkes kolayca yapabilir.Herhangi bir yerde sorun yaşayan veya herhangi bir yerde takılan olursa yorum olarak bildirebilir.

NORMAL KONUYADA BAKARSANIZ SEVİNİRİM