Bak dostum olacam demekle olamazsın geçmiş tarihe bir bak ne Bill Gates Ne Steve Jobs ne de başka biri bi işe başlarken ben bu işle dünyanın en zengini olurum diyerek başlamamıştır veya bu kadar büyük bir şirket haline getirebilrim diye yani bunların bir çoğu tesadüf mesela Apple bi garajda kuruldu eğer steve jobs, wozniak'ın yaptığı o ilk kişisel bilgisayarı görmeseydi belki Steve Jobs'ı kimse tanımıyor olacaktı veya bill gates eğer harvard da hukuk okumaya devam ediyor olsaydı belki şuan onu da kimse tanımıyor olacaktı yani ben dünya genelinde bir firma olacam demekle olamazsın.Ayrıca bunun okumakla iyi eğitim görmekle hiç bir alakası yok şirketler maddi şeylerdir ve şirketin hangi konuda olursa olsun sende olması gereken bir kaç özellik var bunlardan bi kaç tanesini sana söyleyim mesela ; ticari zeka aslında ülkemizde hatta dünya genelinde pek çok iyi mühendis var fakat nerdeyse hiç biri bir apple bir microsoft kurabilmiş değiller yani ticaret yapabiliyor olman gerek.İnavasyon eğer bu özelliğin olmazsa piyasa yer alman söz konusu değil tüketiciler farklı ürünler beklerler bu yüzden inavasyoncu olman gerek,hızlı pes etmemen gerek bi zorluk gördüğünde yılmaman gerek eğer zamanında Steve Jobs Apple dan kovulduğunda hemen yılsa idi şuan Apple'ın muhteşem olarak gördüğümüz hiç bir ürünü olamzdı,Paraya bağlı olmuyacaksın eğer olursan bir ürün geliştirirken o ürünün işine yarayıp yaramayacağı yerine kar-zarar oranını düşünürsün bu da ürünün rezalet olmasına yol açar,büyük düşüneceksin yani bu yaşlarda insanlar hep büyük düşünür ama yaşın 20-25'li yaşlara gelince aç kalmamaya bakarsın bu yüzden her zaman bu an ki düşünce yapına sahip olmanı öneririm.
Son bir öneri Senin seçtiğin alanda bu güne kadar başarılı olmuş kişilerin öğütlerini kendine uygula biyografilerini oku ve her birinden ders çıkart onların yaptığı yanlışları yapma yaptıkları doğruları hayatında uygula...
Kusura bakma elim yorulmasa daha da yazardım...