lostyazilim
tr.link

Youtube'a erişim kapandı, sosyal medya karıştı!

7 Mesajlar 1.952 Okunma
acebozum
tr.link

teorem23 teorem23 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 670
  • Beğeniler 45 / 89
  • Ticaret 4, (%100)

Dünyanın en fazla tıklanan video sitesi Youtube'a Uydunet ve Kablonet servislerinden bağlanan kullanıcılar şok oldu. Kullanıcılar, "Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir" yazısıyla karşılaştı.

TORBA yasa tasarısıyla gündeme gelen ve ilerleyen günlerde karara bağlanması beklenen internete yönelik yasa değişikliklerinin yarattığı tartışma gündemdeki sıcaklığını korurken, ünlü video paylaşım sitesi Youtube'un Uydunet , Kablonet ve TürkNet üzerinden erişiminin engellenmesi kafaları karıştırdı.

Uydunet ve Kablonet'ten internet hizmeti alan kullanıcılar, dünyanın bir numaralı video sitesine girmeye çalıştığında 'erişim engeliyle' karşılaştılar. Tepkilerini sosyal medyada dile getiren kullanıcılar durumu 'internet yasağı' olarak yorumladılar.

Uydunet Müşteri Hizmetleri konuyla ilgili 'genel bir sorun' olduğunu söylerken kullanıcıların müşteri hizmetlerini aradıktan sonra arıza kaydı oluşturmaları durumunda bu sorunun giderileceğini söylediler.

TürkNet Müşteri Hizmetleri ise an itibariyle hiçbir kullanıcının erişim engeli nedeniyle kendilerine ulaşmadığını söylemekle yetindi.

TTNet ve Superonline kullanıcıları ise Youtube'a ulaşmada herhangi bir sıkıntı yaşamazken, Uydunet, Kablonet ve TürkNet kullanıcılarının karşılaştığı 'Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir' sayfası olası bir hackleme ihtimalini de gündeme getirdi. Çünkü mahkeme kararı ile kapatılan siteler, *******ünikasyon İletişim Başkanlığı'nın belirlenen kararına göre yapılır ve bu karar da bahsi geçen sitenin anasayfasında belirtilir.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/youtube-a-erisim-kapandi-sosyal/gundem/detay/1821482/default.htm

webimgo

EpicZ EpicZ Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 148
  • Beğeniler 2 / 24
  • Ticaret 0, (%0)
herkes dns zaten hiç bir sorun olmayacak bir gelişme ve attığınız başlığa bak ilgi çekmek için yapmayın şöyle şeyler...

teorem23 teorem23 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 670
  • Beğeniler 45 / 89
  • Ticaret 4, (%100)

EpicZ adlı üyeden alıntı

herkes dns zaten hiç bir sorun olmayacak bir gelişme ve attığınız başlığa bak ilgi çekmek için yapmayın şöyle şeyler...

Ben Milliyet'in haberini paylaştım. İlgi çekmek istesem kendi sitemden haber paylaşırım. Gereksiz yorum yapmanın bir anlamı yok.
Unyesil

kişi bu mesajı beğendi.

Untouchable Untouchable Kendimim Kendim Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 18 / 84
  • Ticaret 0, (%0)

EpicZ adlı üyeden alıntı

Yanlış bir düşünceniz var. Sorun olur ya da olmaz, önemli olan bu bilginin bilinmesi. Benim fikrimce önemli bir bilgi. Çünkü Türkiye gibi bir ülkede vimeo, youtube gibi siteler kapandı ve bu ülke için olumsuz bir durum demek. Seni etkilemeyebilir ama bir çok internete hakim olmayan kullanıcıları etkileyecek ve internet özgürlükleri engellenecek ki youtube, vimeo gibi sitelerinde neden kapandığı 3 aşağı 5 yukarı biliniyor yakında face ve twitter da kapanır.

Bilgi için teşekkür ederim arkadaşa.
teorem23

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

EpicZ EpicZ Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 148
  • Beğeniler 2 / 24
  • Ticaret 0, (%0)

Untouchable adlı üyeden alıntı

Yanlış bir düşünceniz var. Sorun olur ya da olmaz, önemli olan bu bilginin bilinmesi. Benim fikrimce önemli bir bilgi. Çünkü Türkiye gibi bir ülkede vimeo, youtube gibi siteler kapandı ve bu ülke için olumsuz bir durum demek. Seni etkilemeyebilir ama bir çok internete hakim olmayan kullanıcıları etkileyecek ve internet özgürlükleri engellenecek ki youtube, vimeo gibi sitelerinde neden kapandığı 3 aşağı 5 yukarı biliniyor yakında face ve twitter da kapanır.

Bilgi için teşekkür ederim arkadaşa.

hocam zaten başlığa dem vurdum. Sosyal medya karışmış bak sen :) Abartılmasından yana değilim hiç bir şeyin.

smlzsyd smlzsyd WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Tekniker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Ö**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 4 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
Her haberin mutlaka bir önemi vardır, güncel ve interneti etkileyen bir haberse ve de güvenilir kaynak gösterebiliyorsa. Benim için önemlidir.
teorem23

kişi bu mesajı beğendi.

asilturk0 asilturk0 www.sonyxperiaailesi.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** G**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Ben TürkNet Kullanıcısıyım ve böyle bir sıkıntı yaşamadım.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al