Değerli arkadaşlar burda konuşmamız gereken şey bir Türk vatandaşının her ne olursa olsun elde etmiş olduğu başarıdır. Onun fikirleri, onun düşünceleri ve onun istemiş olduğu şeyler kendisini ilgilendirir. Burda bizim amacımız ise ulaşmak istediği yere ulaşmasını sağlamak olabilir.

Geçtiğimiz günlerde adını hatırlamadığım bir sitede bir makale okudum, bahsedilen şey şuydu japonyada üretilen elastik bir ekran modelinin yıllar önce icat edildiği ve bunun için hangi öateryallerin kullanıldığına kadar patent alındığı vs. Sonrasında yorumları okuduğumda inanılmaz derecede üzüldüm. İnsanımız nedense üretilen yada icat edilen bir şeyi hafife alma, yada alay etme gibi özgürlüğe sahip olduğunu düşünüyor. Fikir paylaşımı ile yorum yapmak aynı şey değildir.

Fikir paylaşımı düşündüğün, başkası tarafından düşünülmemiş yada düşünülmüş olsada senin bilmediğin varsayımı ile ortaya atılan bir düşüncedir.

Yorum ise, o konu hakkında tecrübe, bilgi ve beceri sahibi olun kişilerin farklı açılardan bakarak konuyu değerlendirmesidir.

Ancak çakmak arkasıyla gazoz açan bir ülkeden bahsedilince sanırım bu biraz ti ye alınıyor. Değerli arkadaşlar başarılar dilemek düşer bize, farklı yorumlar yaparak arkadaşımızı rencide etmek onu aşağılamak kimseye bir şey kazandırmakz. İnsanları rencide edicek şeylerden sakınmalısınız.

Burada bu platformda çok değerli arkadaşlar olduğuna inanıyorum, benden küçük yada büyük herkesin ailesi var, bekar ya da evli bir çok arkadaşımız olduğunu biliyorum. Aynı şey size yapılsa ne hissedersiniz diye düşünmelisiniz bir açıklama yapmadan önce bu şekilde daha duyarlı olabiliri sanırım.

Herkese iyi forumlar

Ek Olarak:

easlanhan adlı üyeden alıntı

O adam 1 seneye kalmaz trafik kazasında ölür benden demesi.

İnşallah öyle bir şey olmaz, aslında dediğine katılmamak mümkün değil biri buharla çalışan motor yaptı adamı 2 günde yok ettiler adam halen ortada yok.