OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Hocam sizler için önemli gözükmeyebilir ama çektiğiniz ortamdaki detaylar, kişinin yorumlarını etkiler. Şahsen son fotoğrafta kız(mı?)ın bulunduğu ortamı anlayamadım. Verilen mesajı okuyucuya direkt olarak anlatabilmelisiniz. Atıyorum duvardaki rafta duran x kitabı veya vazodaki çiçeğin bile kişinin yorumlarını değiştirmesine yeter. İlk bakışta anlaşılmaz ama beyin kaydeder... Yani duvardan ev ortamı olduğu anlaşılıyor fakat biraz uzak çekmeniz, sehpanın biraz daha fazla ve kızın yüzünün tam olmasa da ilk bakışta saçlara bakarak "bu kız" denildiği zaman mesaj ulaşacaktır. Ayrıca ilk fotoğrafta yine önemsiz gibi gözüken fakat benim dikkatimi çeken olay, kişilerin sıralanışı. Her ne kadar doğallık yakalanmak istense de yapılı kişiyi arkaya koyup, sağ ikiliyi ön plana aldığınızda daha iyi olacağını düşünüyorum. Ayrıca ışığın bu tarz çekimlerde direkt yüze değil, 2. fotoğraftaki gibi biraz gölge uygulandığında iyi olacaktır.

İkinci fotoğraf, azıcık ortalandığında ve hafif yukarıdan çekildiğinde 4-4lük olacağını düşünüyorum. Fotoğraftaki kişinin pozu ve ışığın ayarlanması harika olmuş. Başarılar :)

yorumun için tşk ederim üstteki fotoğrafta ışık yüzlerine vurulmadı tavana doğru tutuldu :) (stüdyo eşyalarım yok elimde 2 adet flash ve fotograf makinesi var en uygun ortamı bulup kareleri çekmeye çalışıyorum )

son fotoğrafta ise dediklerinde haklısın ama fotoğraflar dergide kullanılınca zaten fotoğrafın üstünde bir yazı altındada konu hakkında bir makale oluyor

son olarak ise o kalıplı arkadaş sıkıntılı bir arkadaş :) arkaplanda ilk o vardı ama arkadaşta bir vucut var dillere desten göbek heryrden çıkıyordu :))