İşletim sistemleri piyasasında rekabete katılmak isteyen Çin Hükümeti, sosyal medya sitelerinin ardından işletim sistemini de yayınladı!

Bugüne kadar bir çok piyasada popüler olan sistemlerin benzerlerini çıkararak rekabet ortamı yaratmaya çalışan Çin Hükümeti, benzer stratejiyi mobil işletim sistemlerinde de uygulamaya karar verdi. Daha önceleri arama motoru Baidu, mikroblog sitesi Weibo, Facebook rakibi RenRen, mobil işletim sistemi Baidu gibi pek çok alanda rekabet ortamı oluşturan Hükümet, akıllı telefonlar için Chinese Operation System(COS)’u resmen duyurdu.


COS İşletim Sisteminden İlk Görüntü



Shanghai Liantong firması, Çin Bilim Akademisi ve Çin hükümeti’nin ortak çalışması olarak geliştirilen COS, linux altyapısına sahip bir işletim sistemi. COS için tabletlerde, telefonlarda ve hatta televizyonlarda bile kullanılması öngörülüyor. Yapılan açıklamalara göreyse Çin’i kendi işletim sistemini yapmaya iten şey iOS’un dışarıdan uygulama almaması ile Android ve Windows Phone’un yeterince güvenli olmaması.

Şuanlık çok da fazla ayrıntı bulunmayan COS’un en büyük destekçilerinden olan HTC’nin, kısa sürede COS işletim sistemli bir mobil aygıtı sunması bekleniyor.

Kaynak:Sosyal Esinti