lostyazilim
tr.link

Üniversitede hangisini seçmeliyim?

28 Mesajlar 2.918 Okunma
lstbozum
tr.link

Buhara Buhara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)

Kozba adlı üyeden alıntı

Kardeşim önünde 2 yıl var, en azından ufak ufakta olsa başla, üniversiteye geldiğinde bir altyapın olması yeterlidir.

peki nelerden başlıyım yani neler öğretiliyor üniversitede?

wmaraci
reklam

guldurgec guldurgec Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bartın
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 104
  • Beğeniler 5 / 15
  • Ticaret 4, (%100)
Yok kardeşim ya ben 5 yıldır üniversitedeyim bölümümün alakası yok pc ile ben dahi daha iyi biliyorum çoğundan... Sana tavsiyem Programa kitapları var palme yayınlarının güncel takip et emin ol sayılı programcılar listesine girersin ama unutma programcılık daima güncelik ister...
Buhara

kişi bu mesajı beğendi.

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)

Buhara adlı üyeden alıntı

peki nelerden başlıyım yani neler öğretiliyor üniversitede?

Kardeşim arkadaşlarımdan örnek vermek gerekirse; Bilgisayar Müh. okuyanda, bilgisayar prog. okuyanda C, C+ ve türlerini görüyor. Yani Türkiye'de C ve türleri geçerli.
Buhara

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)

guldurgec adlı üyeden alıntı

Yok kardeşim ya ben 5 yıldır üniversitedeyim bölümümün alakası yok pc ile ben dahi daha iyi biliyorum çoğundan... Sana tavsiyem Programa kitapları var palme yayınlarının güncel takip et emin ol sayılı programcılar listesine girersin ama unutma programcılık daima güncelik ister...

Kitaptan nasıl öğrencem ya zor olmaz mı ? :) bu arada abi neden öyle dedin yani neden alakası yok? hangi dersleri görüyorsunuz ki?

Kozba adlı üyeden alıntı

Kardeşim arkadaşlarımdan örnek vermek gerekirse; Bilgisayar Müh. okuyanda, bilgisayar prog. okuyanda C, C+ ve türlerini görüyor. Yani Türkiye'de C ve türleri geçerli.

vb.net neden daha az tercih ediliyor :S c# cok karışık

wmaraci
wmaraci

Zuperman Zuperman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 55 / 97
  • Ticaret 5, (%100)
ben veri tabanı okumuştum keşke web tasarım okusaydım diyorum veri tabanı için bilgisayar programcılıgı var 2 yıllık direk tercih edebilirsin onun harici kapasiten varsa ben yaparım diyorsan bilgisayar öğretmenliği , bilkentteki ctis bunlara örnektir.

Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)

Kitaptan nasıl öğrencem ya zor olmaz mı ? :) bu arada abi neden öyle dedin yani neden alakası yok? hangi dersleri görüyorsunuz ki?

vb.net neden daha az tercih ediliyor :S c# cok karışık

Programlama konusunda daha yeniyim, 2 gün önce başladım fakat öncesinde 15 günlük araştırma sürem oldu. Sorunun cevabını bilmiyorum fakat C#'ın gayet iyi bir programlama dili olduğunu ve Türkiye'de yaygın olduğunu okudum fakat ben Python ile ilgileniyorum :)

• Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)

Zuperman adlı üyeden alıntı

ben veri tabanı okumuştum keşke web tasarım okusaydım diyorum veri tabanı için bilgisayar programcılıgı var 2 yıllık direk tercih edebilirsin onun harici kapasiten varsa ben yaparım diyorsan bilgisayar öğretmenliği , bilkentteki ctis bunlara örnektir.

neden veritabanından memnun degilsin ki?

Ek Olarak:

Kozba adlı üyeden alıntı

Programlama konusunda daha yeniyim, 2 gün önce başladım fakat öncesinde 15 günlük araştırma sürem oldu. Sorunun cevabını bilmiyorum fakat C#'ın gayet iyi bir programlama dili olduğunu ve Türkiye'de yaygın olduğunu okudum fakat ben Python ile ilgileniyorum :)

python derslerine nerden calısıyosun acaba ?

• Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 55 / 97
  • Ticaret 5, (%100)

neden veritabanından memnun degilsin ki?

Ek Olarak:

python derslerine nerden calısıyosun acaba ?

memnun olmamak değil piyasada en rahat web tasarımcı olarak iş bulabilirsin veri tabanında 2 yıl csharp gördüm projeler yaptım ama okadar hani bana çok fazla geri dönüş sağlamadı ama tabi benden daha yetenekli olan kişiler iş yapmış olabilirler.Birde okulda gördüğün çok çok yetersiz kalabiliyor ben hep yabancı kaynakları araştırıyordum günlerce 2 satır kod için web tasarımın bu zorluğu yok olan bellidir.
Buhara

kişi bu mesajı beğendi.

Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.

• Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)

Zuperman adlı üyeden alıntı

memnun olmamak değil piyasada en rahat web tasarımcı olarak iş bulabilirsin veri tabanında 2 yıl csharp gördüm projeler yaptım ama okadar hani bana çok fazla geri dönüş sağlamadı ama tabi benden daha yetenekli olan kişiler iş yapmış olabilirler.Birde okulda gördüğün çok çok yetersiz kalabiliyor ben hep yabancı kaynakları araştırıyordum günlerce 2 satır kod için web tasarımın bu zorluğu yok olan bellidir.

Sanırım sen biraz işin kolayına kaçıyosun :)

• Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 55 / 97
  • Ticaret 5, (%100)

Sanırım sen biraz işin kolayına kaçıyosun :)

emin ol lisede benim gibi veri tabanı okusaydın bu seferde web tasarımcılara özencektin şuna bak ben şuan bu bölümü okusaydım simdi bile 3-5 harçlığımı çıkartcak parayı elde ederdim derdin csharp biliyorum mesela istesem suan asp.net öğrenmem maximum 1 ayımı alır.

Üniversite bölümü diyer arkadaşların dediği gibi önemsiz çoğu programcı bakarsan elektirik-elektronik mühendisliği , makine bölümü mezunları sen kitaplardan birşeyler öğrenemiyorsan o bölümleri tercih et

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al