Merhaba Arkadaşlar,

evde Boş bir makinam vardı buna CentOS 4.7 kurdum Ethernet Kartını Görmedi bende win server R2 Standart Kurdum ve Üzerine WMware ile Sanallaştırma Yapıp bunun üzerine CentOS 4.7 kurdum kurulum sonrası otomatik ip ile internete çıkıyor yani web Browser de istediğim sayfayı açabiliyorum.
fakat bu serveri kullanma amacım farklı yani şöyle anlatayım *.c veya c++ ile yazılım geliştirmek için kullanmayı düşünüyorum geliştireceğim yazılımlarda Socket programlama olacağı için benim bu makinaya 192.168.2.131 diye bir ip tanımlamam lazım bunu tanımladığım da ise internet çıkışı yapmıyor.
win server ağ ayarlarına baktığımda WMware nin oluşturduğu iki ağ bağlantısı var bunlar örnek olarak şu IP adreslerini alıyor 192.168.119.2 WMware Network Ayarlarında ise DHCP sunucu 192.168.119.128 olarak üzerinde çalışan sisteme ip atıyor.

Burada Sisteme Nasıl Bir Yapılandırma Yapmam Lazım ki bu makina hem interneti görsün hemde modem üzerinden NAT alanında DMZ ile bu ip daresinin portlarını serbest bırakabileyim.