Cadde Media adlı üyeden alıntı
Bende dün W8 e Wmvare 10 kurdum pc az kalsın çöküyordu. İlk dondu sonra düğmeden kapadım. Metro arayüzü gelmiyordu. Bende zor bela sildim şimdi düzeldi.Sistem: İntel Core i7 3.40 Ghz / 8Gb Ram /2 Gb ekran kartı / 64 Bit
Sorun wmvare nin 32 bit olması ve başlangıçta çalışmasıymış. Windows8 e kuracaklar dikkat etsinler.
Bu tür işlemler için en güzeli linux üzerine WMware veya benzer ürünler kurulmalı daha iyi performans vereceğine inanıyorum zaten linux grafik arayüz kurulmadığında makina ne olursa olsun fırtına gibi esiyor düşüncesindeyim.
ama benim CentOS 4.7 doğrudan kurulumda Ethernet Kartı Tanımlamayınca win server üzerine WMware onun üzerine CentOS 4.7 kurmak durumunda kaldım.
Hayırlısı Bakalım eve geçince ağ yapılandırmasını şimdi arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda bir şema haline getirip uygulamayı planlıyorum.
WMware Nat iptal köprü modu aktif Elle Yapılandırma
192.168.2.201 başlangıç
sanal linux önce otomatik ip almasını sağlıcaz ve aldığı ip e bakıcaz o ip adresini elle giricez örnek 192.168.2.218 bu ip adresi ile hem interneti görmemiz lazım hemde 21802 nolu port dan gerekli verileri almamız lazım.
Tabi bu arada ağ bağlantılarım da WMware ye ait ağ bağlantı sınıda düzenlemek gerekecek onuda 192.168.2.200 den başlayacak şekilde yapılandırmak lazım.