harun128 adlı üyeden alıntı

Kardeşim benden sana tavsiye herkes bir özenle başlar ancak boşuna vakit kaybı demekten başka birşey demiyorum heryer web yazılmcı web tasarımcı kaynıyor yok 100 lira script yok 50 lira script piyasa düşmedi piyasa diye birşey bırakmadılar. Öğrenebiliyorsan başka meslek öğren emin ol diğer meslek gruplarında bu işe göre çok güzel para var ve sosyal bir ortam var. Git bir yerde en kötü garson olarak çalış belki ilerde kendi yerini açarsın rahat edersin ve tecrübe edinirsin ancak bu işte hiç bir yere gelemiyeceğinin garantisini veriyorum. !!!!! Şimdi bana kızanlar elvet olucaktır. Ancak bu dediklerimi 1-1.30 sene sonra anlıyacaksın.


4 senem bitti :) Bu dediklerinizin zırvalık olduğunu rahatça söyleyebilirim. Lakin elinizde lisans olmadan, spagetti kod yazıp, yazılımın y'sinden anlamayan adamlara yazılımcı kategorisine alırsanız sadece kendinizi kandırmış olursunuz.

Yazılımı öğrenen bir kişinin aç kaldığını ben görmedim. sayfaya iki output yazdıran db'ye sorgu atıp, verip çekip gösteren herkes kendini yazılımcı statüsüne koyduğundan size öyle gelmiş olabilir.

Bu işten para kazanmak istiyorsanız efendim php,html,css, java bla bla ile uğraşmayın en ba oturup, yazılım nedir, ne işe yarar, ne tür işler yapılır, niye gerekli ve ben bu işi yapabilirmiyim cevaplarını arayın.

Eğer bu sözgeçte kendiniz için yeterli olduğuna ben bu işi severek yılmadan yapabilirim diyorsanız. C yada Java ile basic kod yazmaya başlayın sadece algoritmalar, matematiksel zekanızı geliştirmeye çalışın. Sonrasında object oriented kavramını ve prensiplerini kafanıza kazanılıncaya kadar yazın. Web için php, ister .net teknolojileri, ister java , ister phyton, ister ruby & rails bunlardan birini öğrenin.

Ama bu kadar web script, prog dili var hangisine yönelmeliyim kısmında ekonomik, arz- talep, türkiye'de yada yurt dışında hangileri hangi yoğunlukta kullanılıyor cevaplarını arayın.

2013 yıl ıitibari ile dünyada en çok kullanılan dil C sonrasında Java'dır. Web tarafında tahminimce script dili olan php'dir.

Türkiye'de ise php,.ne teknoloji yazılımcıları java'cılar kadar kazanamazlar. Ben .net (c#)'ta yazmış biri olarak piyasayı az çok biliyorum. Kazandığım ücret benımle aynı tecrübedeki muadil dili yazan kişilere göre yaklaşık 1.5 yada 2 katı yada daha fazla(kuruma göre değişir).

Üniversite Lisans'ı Türkiye'de kurumsal yerlere girmek için şart!