lostyazilim
tr.link

Sitemi ne yapsam da hızlandıramıyorum

29 Mesajlar 3.319 Okunma
lstbozum
tr.link

yasinolmez yasinolmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Görsel İletişim Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)

deadhero adlı üyeden alıntı

Natro kullanan adama İsimtescil önerilmesi beterin de beteri olduğunu göstermekten başka bir şey değildir :D Bir sitenin 7sn'de açılması siteye girmekten vaz geçmek için yeterli bir sebeptir. Eklentisiz haliyle 3sn bile fazla. Öncelikle sitenizi daha iyi bir hosta taşıyabilirsiniz yeni hostunuzun sunucusunun LiteSpeed olmasına dikkat edin, size çok daha iyi bir performans sağlar. Eğer maddi sebeplerden dolayı taşıyamayacak durumdaysanız hatta olmasanız bile WP Super Cache eklentisini kurup gerekli ayarları yapın, ciddi bir performans artışı olacaktır sitede. Bu da yetmezse CloudFlare kurulumu yapabilirsiniz bu da artış sağlar. Artık bu da yetmezse CDN ile resimleri ayrı bir sunucudan çekebilirsiniz. Çok zor ama eğer bunlarda yetmezse PHP biliyorsanız dosyaları tek tek açıp veritabanından çekilen verileri azaltabilirsiniz. (Örnek: $siteadresi yerine http://siteniz.com yazmak gibi)

hocam host taşımayla uğraşmak istemiyorum. wp fastest cache yüklü şu türk yapımı olan ama açılış hızında zerre fark yok. ekletileri azalttım. sayfa boyutunu 84kb'dan 62kb'a indirdim yine de yavaş açılıyor. Natroyla konuştum sorun yok diyorlar. İstiyosanız hostunuzun yedeğini alın sizi başka bir sunucuya taşıyalım dediler kabul etmedim etsem mi?
İşin garibi sitem her geçen gün hit rekorları kırıyor baya da rağbet görüyor bi' de hızlansa demek kimbilir nasıl olcak

wmaraci
reklam

bitirimci bitirimci WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Tamindir gibi sitelerin kullandığı Google servisi ve ülkemizde pek bilinmeyen bu yöntemi kullan BURADA bahsettim doğru yapabilirsen siten uçar servis cloudflare ye çok benziyor ama çok hızlı

Plain Plain Freelancer Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 64 / 241
  • Ticaret 42, (%100)

yasinolmez adlı üyeden alıntı

hocam host taşımayla uğraşmak istemiyorum. wp fastest cache yüklü şu türk yapımı olan ama açılış hızında zerre fark yok. ekletileri azalttım. sayfa boyutunu 84kb'dan 62kb'a indirdim yine de yavaş açılıyor. Natroyla konuştum sorun yok diyorlar. İstiyosanız hostunuzun yedeğini alın sizi başka bir sunucuya taşıyalım dediler kabul etmedim etsem mi?
İşin garibi sitem her geçen gün hit rekorları kırıyor baya da rağbet görüyor bi' de hızlansa demek kimbilir nasıl olcak

Hocam sayfa boyutu gerçekten çok küçük. Bu kadar yavaş açılmaması lazım. Bence natro'nun o sunucusundaki siteler yüksek hitli, cpu harcayan siteler. Taşıma talebini kabul etmenizi öneririm.

• Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)

deadhero adlı üyeden alıntı

Hocam sayfa boyutu gerçekten çok küçük. Bu kadar yavaş açılmaması lazım. Bence natro'nun o sunucusundaki siteler yüksek hitli, cpu harcayan siteler. Taşıma talebini kabul etmenizi öneririm.

hocam gtmetrix.com'dan siteyi analiz edince sayfa boyutu 1.30mb'larda çıkıyor kafayı yicem. Wm aracından test edince 60kb diyor

wmaraci
wmaraci

aras20 aras20 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 14 / 44
  • Ticaret 5, (%100)
sitede çok fazla sorgu var onları düzenlemekle uğraşmak yerıne daha sade bir tema tercih edilebilir.

• Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)

aras20 adlı üyeden alıntı

sitede çok fazla sorgu var onları düzenlemekle uğraşmak yerıne daha sade bir tema tercih edilebilir.

120 civarında sorgu var evet. Kaç olması gerek peki ortalama? bir de tavsiye edebileceğiniz blog/magazine tema var mı? premium da olur

• Üyelik 29.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 14 / 44
  • Ticaret 5, (%100)

yasinolmez adlı üyeden alıntı

120 civarında sorgu var evet. Kaç olması gerek peki ortalama? bir de tavsiye edebileceğiniz blog/magazine tema var mı? premium da olur

http://gtmetrix.com/ burdan sitenizi analiz ettirebilirsiniz ne yapmanız gerektıgını söylüyor sorgu ne kadar az olursa yüklenme hızıda o kadar artacaktır temanızda kullanmadıgınız yada sonradan ekledıgınız gereksız kodları kaldırın css dosyanızıda ona uygun sekılde kontrol edın.

• Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)

aras20 adlı üyeden alıntı

http://gtmetrix.com/ burdan sitenizi analiz ettirebilirsiniz ne yapmanız gerektıgını söylüyor sorgu ne kadar az olursa yüklenme hızıda o kadar artacaktır temanızda kullanmadıgınız yada sonradan ekledıgınız gereksız kodları kaldırın css dosyanızıda ona uygun sekılde kontrol edın.

gereksiz kodları tam olarak kestiremiyorum. hangi sayfalara bakmalıyım bunun için düzenleyicide? bir kişi 60 lira istedi tema düzenlemesi için ama karar veremedim o paralara yeni bir premium tema alırım diye. Yeni alacağım temayla da böyle uğraşır mıyım ki?

• Üyelik 29.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 14 / 44
  • Ticaret 5, (%100)
eğer kodlarla çok iç içe değilseniz boşa uğraşmayın zaman kaybı olur ahım şahım bir tema değil zaten ücretsiz kaliteli temalar var warez tema kullanmamaya özen gösterin çünkü çoğu hatalı oluyor ve emek hırsızlığı

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al