Natro kullanan adama İsimtescil önerilmesi beterin de beteri olduğunu göstermekten başka bir şey değildir :D Bir sitenin 7sn'de açılması siteye girmekten vaz geçmek için yeterli bir sebeptir. Eklentisiz haliyle 3sn bile fazla. Öncelikle sitenizi daha iyi bir hosta taşıyabilirsiniz yeni hostunuzun sunucusunun LiteSpeed olmasına dikkat edin, size çok daha iyi bir performans sağlar. Eğer maddi sebeplerden dolayı taşıyamayacak durumdaysanız hatta olmasanız bile WP Super Cache eklentisini kurup gerekli ayarları yapın, ciddi bir performans artışı olacaktır sitede. Bu da yetmezse CloudFlare kurulumu yapabilirsiniz bu da artış sağlar. Artık bu da yetmezse CDN ile resimleri ayrı bir sunucudan çekebilirsiniz. Çok zor ama eğer bunlarda yetmezse PHP biliyorsanız dosyaları tek tek açıp veritabanından çekilen verileri azaltabilirsiniz. (Örnek: $siteadresi yerine http://siteniz.com yazmak gibi)
hocam host taşımayla uğraşmak istemiyorum. wp fastest cache yüklü şu türk yapımı olan ama açılış hızında zerre fark yok. ekletileri azalttım. sayfa boyutunu 84kb'dan 62kb'a indirdim yine de yavaş açılıyor. Natroyla konuştum sorun yok diyorlar. İstiyosanız hostunuzun yedeğini alın sizi başka bir sunucuya taşıyalım dediler kabul etmedim etsem mi?
İşin garibi sitem her geçen gün hit rekorları kırıyor baya da rağbet görüyor bi' de hızlansa demek kimbilir nasıl olcak