webmasterlerin hic biri kazanmaz.. kazandiran site yoktur
Nasıl kazandırmaz suylamı çalışıyoruz biz :) 50 lira sermaye ile girdiğim işin 3. ayından itibaren ev geçindirecek sıkıntı çekmeyecek kadar kazanıyorum 5. ayında arabamı aldım , bir kaç aya da kısmetse çok extrem bi iş fikri karşıma çıkmazsa evimi alıcam . Ayrıca işim de sezonluk sayılır ve sezonun sadece sonuna yetişebilmiştim açtığımda , ve sezon başına da ana kelimelerimde bomb ile girdim . Bunca olumsuz şeye karşın gayet iyi kazandığımı düşünüyorum . Bütün bunları sitemin reklam gelirleri ile yapıyorum satış falan yok.
Tüm bunların dışında sadece webmaster olduğumu bilen çevremden de o ona söylüyor o ona söylüyor derken yapmadığım halde ayda ortalama 5-10 site tasarımı kurulumu işi geliyor esnaflardan firmalardan . Öyle çaba falanda harcamıyorum çoğu işi de almıyorum bile çünkü yapacak vaktim yok.
Bence çoğu kazanmayan yada küçük kazanabilenlerin asıl hataya düştüğü konular ; küçük düşünmeleri , potansiyeli hesaplamadan iş yapmaya çalışmaları , fizibilitelerini yapmamaları , amaç kazançsa sektörel çalışmamaları , rakiplerini takip etmemeleri , oyunu kuralına göre oynamamaları ( bu çok önemli ) bir de malum 20 liraya nirvanaya ulaştıran seo paketlerinden falan medet ummaları.
Ayrıca belirtmek isterim ki hiç bir yazılım programlama dilini bilmiyorum . Herhangi bir tasarım programı kullanmayı bilmiyorum . Logolarımı bile cooltext kullanarak yapan biriyim ( şu an kullandığımı da forumdan bir arkadaş ücretsiz hediye etmişti ) .
Ne yapıp kazandım : Gerçekten ihtiyacım vardı evliyim ve çocuğum var , mevcut şartlarda normal çalışarak geçinmem mümkün değildi çünkü evim kira ayrıca eşim ve çocuğum hariç aileme de bakmak zorundaydım , ailevi bir kaç harici sorun ve mecburi giderim de var . Benim elimde ki çalışabileceğim tek meslek müzisyenlik ( org çalıyorum ) düğün salonunda sabit ve hafta içi türkü evlerinde çalışıyordum fakat o sıkıntılı dönemlerde orgumu da satmak zorunda kalmıştım ve işe kabul edilebileceğim düzeyde bir org (pa80-pa800) 2500-3500 lira arasındaydı . E onu alacak param da olmayınca yapmaya karar verdiğim kazandırdığına inandığım işe yönelme kararı verdim ve tam 3 ay ailenin tek geliri olan ben işi bırakıp günde 18 saat minimum sabit şekilde sitemle ilgilendim . Eskiden takip edenler bilir .tv uzantılı bir domaini kaçırmamam gerekiyordu ve onu alacak parayı bile bulamamıştım. Derken emeklerim sonucu 3 ayın sonunda ilk gelirime 1250 lira aylıkla ilk reklamımı aldım 1 hafta sonrasında 3000 lira peşin ödemeyle 3 aylık bir alanımı daha sattım . Ve sonrasında hep böyle sürdü gitti . Şimdi iyi kötü bilinen sabit geliri olan rahat rahat geçimimi sağlayabileceğim bir sitem var birikmiş param var arabam var hepsi de bir siteden geldi başka bir gelirim yaklaşık 1.5 yıldır hiç olmadı .
Ne yapmadım : Bıkmadım , aileden baskı gördüm huzurum kaçtı çünkü webmaster olmayan yada yaptığım işi bilmeyen aileme durumu nasıl anlatsam anlatamazdım onlar için boş uğraştan öte birşey değildi . O kadar zor durumda kaldım ki çocuğuma bez alabilmek için adsense hesabımı sattım . Ama sitemden vazgeçmedim işi bırakmadım başkası kazanıyorsa bende bu işten kazanıcam dedim. En iyi olamasam da ilk 5 içine giricem ve kazanıcam dedim. Uykusuz huzursuz moralsiz gerçekten zor durumlarda çalıştım . Beyaz olmak için de asla diretmedim çünkü amacım para kazanmaktı rakibim h***link kullandıysa bende kullandım , o beni taklit ettiyse bende kendimde olmayanlarla onu taklit ettim. Google ile inada hiç girmedim algoritma ne ile yükseltiyorsa onu yaptım backlink lazımsa backlink tanıtımsa tanıtım . Bir tek anti seo kimseye yapmadım bana yaptılar ama yapmadım yapanları da öğrendim fakat yaptığımda zora düşecek olan onlar değil aileleri çocukları olacak diye yapmadım ama bekar olsalardı yapardım . Hatta onlar bana 1 yaparsa ben 5 yapardım .
Bir daha 0 dan başlasam da internet üzerinden aylık bir kaç binlik kazanca rahatça ulaşabileceğimi düşünüyorum , yapılamayacağı konusunda zerre kaygım yok . Bence herkes için geçerli bu , birisi x işi yaparak aylık 10 bin lira kazanıyorsa sizin de kazanamamanız için hiç bir neden yok yeter ki yaptığınız işte kazanma potansiyeli olsun , birisi 10 kazanıyorsa siz de 10 bin olmasın bir kaç bin kazanabilirsiniz.