kubilayinfo adlı üyeden alıntı

Şehir efsanesi değil, bizzat şahit oldum (:



Her açığa 500$ ödenmiyor.



serverleri hiçbir ülkede veya dünyada yoktur. google nasıl yayın yapıyor sorabilirmiyim ? (:


Adamlar dünyada yoktur diyerek googlı uzaya çıkardılar :D

Ek Olarak:

TazZ adlı üyeden alıntı

Koccaman bir 'hassss.....ktir' çeker ve hemen 3 kuluvallah 1 elham eşliğinde kendi sitelerimi kontrol ederim.

Siteler sağlamsa hemen adsense hesabıma bakarım; sağlamsa oh çeker devam ederim, değilse önce biraz şaşırırım sonra, ne de olsa düzelir der umursamam.

Ardından twitter a girip tt mi yoksa tek salak ben miyim diye bakarım. TT ise olayı araştırırım sonrasında "OHA İŞE GEÇ KALDIM" ! =)


Yav 2 seneryo yazdım kimse elektiriklerin sonsuza kadar gideceği hakkında nişi yazmadı :D

Ek Olarak:

JpnTr26 adlı üyeden alıntı

Mesajları okurken dikkatimi çektiniz. 16 yaşında bu işlerle ilgilenen ve 4 senedir web işleri ile profesyonel olarak ilgileniyormuşsunuz.Söylediklerimi heves kırmak yada küçük görmek olarak algılamayın ancak 12 yaşında web ile tanışıp nasıl kendinize profesyonel diyebiliyorsunuz merak ettim doğrusu.

##############

Asıl konuya gelecek olursak, zamanında bende bir oluşum içerisindeydim ve kendi çapımızda birşeyler yaptık.Heyk işlerine çok merak salmıştım ve uzun süre sağlam araştırmalarım oldu bu konularda.Tarih hatırlamıyorum ama 3-4 sene önce birisi gmail de sağlam bir açık bulmuştu.Yanlış hatırlamıyorsam bu açık sayesinde gmaildeki istediği her veriye ulaşabiliyordu.

Google gibi sağlam sistemi olan şirketlerin hacklenme olayları domainleri aldıkları firmalardan kaynaklandı bu zamana dek. nic.tr sitesini hackleyerek google ait domaine erişim sağladılar.Bunu Brazilya, Filistin gibi çoğu ülkenin domain servislerinde başardı hackerlar.Ancak bildiğim kadarı ile bu zamana kadar kimse google ait ftp lere erişemedi.

Küçük bir mantık yürütürsek google büyük ihtimalle ftp erişimi için belli ip adreslerine yetki vermiştir ben öyle tahmin ediyorum.Birşey olduğunda girip müdahale edebilmek için bu iplere sahip bilgisayarlara uzaktan erişim sağlamak mümkün neticede.Her halükarda bu iyi bir güvenlik önlemidir kullansa da kullanmasada.Tabii bu konuda pek çok senaryo yazılabilir ama şöylede bir durum var kim ne derse desin şuana kadar serverlara fiziksel erişim söz konusu olmadı :)

Beyler toplanın silikon vadisine gidiyoruz