weborgencisi adlı üyeden alıntı

benim sormak istediğim şey şu abantu çok kay geldi masaüstü bağlantısınla sen niye centos kullanıyorsun merak ettim bende almak istiyorumda masaüstü olduğu için daha mı yavaş zaten amacım bir kere sistem kurup panel üstünden
devam etmek istiyorum zaten çok fazla panel işim yok sadece domain eklemek için gireceğim

abantu-ubuntu

kolaylık zorluk açısından ssh kullandığında bir farkları yok ubuntu ile centosun. niye centos kullanıyorum çünkü ilk kurduğum centos'du ve bana hiç zorluk çıkarmadı. zaten sitelerimi barındırdığım sunucumda masaüstü ortamı kurmadığım için değiştirme ihtiyacı da duymadım.

lakin masaüstü ortamı kuracaksan ubuntu öneriyorum ben. bana daha kolay geliyor kurulum vs gibi işlemleri ki uygulama bulmak açısından da zorluk yaşamıyorum ubuntuda. yalnız şu var masaüstü ortamı kuracaksan vps'ne masaüstü ortamı kaynaklardan bir miktar yer mutlaka. bunun için sitelerini de aynı sunucuya koyacaksan en azından 1 gb ramli bir vps kullanmanı öneririm. panel olarakta gene önerilerimi ve kurulumlarını yazımda belirtmiştim.