Netbooklar istediklerini karşılamaz, bu yüzden tercihin Notebook'lardan yana olsun. Netbook'lar çok seyahat edenler için sadece interneti kullananlar için bir bilgisayar türüdür. Eğer masaüstü alamıyorsan tercihi Notebook'lardan yana kullanıp Dell, Samsung, Toshiba ve Asus markalarından birini tercih edebilirsin. Ama benim sana en iyi önerim Dell markası olabilir. Yaklaşık 10-12 aydır kullanıyorum ne bir sorun oldu ne de sorun çıkarttı. Şükür ediyorum. :)Bana göre en sağlam ve en iyi markalardan bir tanesi. İnşallah sorun çıkarmaz ve beni götürür. Ve ben öyle nazik kullanan biriside değilim. :)Programlar, oyunlar, internette dolaşmalar vb.. Bunları yapmama rağmen herhangi bir sorunum yok, inşallahta olmaz. Dell'in Inspiron serisini önerebilirim. Samsung ise bir tanıdığım kullanıyor ve şuan gayet memnun. Bir iki arkadaşım daha da kullanıyor onlarada ben önerdim onlarda şuan gayet memnunlar. Toshiba ve Asus kullananlar tartışmasız yorumunu yapıyorlar. :)Bu 4 markadan şaşma derim ve alacaksan en kötü i3 işlemci olsun. Onun altına inip hata yapma derim. i3,i5,i7 işlemcilerini her zaman tercih et. Zaten şuan i3 olan bir laptopta bildiğime göre en az 3GB ram var ve bu ram seni çok götürür. Oyun için kullanacaksan i5 ve i7 tercihin olsun. Bende i3 var ama her oyunu oynuyorum tek takılan oyun GTA IV. Benden bu kadar, hayırlısı olur inşallah. :)