merhaba, hali hazırda yeni bir site oluşturacağım. konuyu bir kaç başlık altında açıklamak istiyorum.

proje nedir?
hepimizin bildiği gibi hastalanmak en büyük kısırdöngülerden birisidir. açacağım sitede (ilgi çekecek bir domain adı buldum) hastalıklar hakkında yazacağım. nasıl mı?

Grip Enfeksiyonu

Grip virüsü Orthomyxoviridae familyasına mensup örtülü bir RNA virüsüdür. Virüsteki nükleik asit 8 tane negatif anlamlı RNA'dan oluşur. RNA'nın kopyalanmasında hata oranı yüksek olduğu için, virüs genomu sürekli değişim halindedir. Ayrıca, aynı hücreyi birden fazla virüsün enfekte etmesi durumunda viral RNA parçaları birbirleriyle karışıp yeni genetik kombinezonlar oluşturabilirler. Bu nedenlerden dolayı vücudun bir grip türüne karşı kazandığı bağışıklık ertesi yıl ortaya çıkan yeni bir salgına karşı genelde etkisiz olur.

Hastalık Belirtileri
Virüs, vücuda girdikten yaklaşık 2 gün sonra belirtileri ortaya çıkar. Kişi, aşırı derecede halsizdir. Grip geçtikten sonra bile bir kaç hafta bu halsizlik devam eder. Ateş yükselmiştir ve titreme görülür. Bunlara baş ve karın ağrısı eşlik etmektedir. Hastanın günlük işlerini etkileyecek düzeydedir. Kuru bir öksürük görülür. Bunların dışında, eklem ve boğaz ağrıları, iştahsızlık, burun akıntısı, hapşurma, baş dönmesi de grip hastalığında görülebilir. Çocuklarda bu duruma kusma ve ishal eşlik edebilir.

Hastalık Tedavisi
Grip bir virüs enfeksiyonu olduğu için tedavisi yoktur. Yaklaşık bir hafta içinde hastalık kendiliğinden iyileşecektir. Bol sıvı tüketilmesi de salgıların rahatça dışarı atılmasını sağladığından iyileşmeyi hızlandırır. Toplumda antibiyotik kullanımının gribi iyileştirdiği düşüncesi vardır. Bu çok yanlıştır çünkü antibiyotikler virüse etki etmezler. Ayrıca sıklıkla antibiyotik kullanmak, bakterilerin direnç kazanmasına neden olur.

Aşı olması önerilen kişiler şunlardır:

• 65 yaş ve üstündeki kişiler.

• Kronik hastalığı olan kişiler: Kronik kalp, akciğer, karaciğer, böbrek, şeker hastalığı ve benzeri hastaığı olanlar.

• Bağışıklık sistemleri zayıflamış olan kişiler: Kanser hastaları, bağışıklık sistemi hastalığı olanlar, organ ve kemik iliği nakli yapılan kişiler.

• Uzun süreli aspirin tedavisi alan çocuk ve gençler.

• Hastanelerde çalışan doktor, hemşire, hastabakıcılar; kreş ve huzurevleri çalışanları.

• Yüksek risk grubundaki kişilerle yakın temasta olan kişiler

• İlk 3 aydan sonraki hamile kadınlar

• 6. ayından itibaren bebekler

• Çevresindeki insanlar grip ise grip aşısı olunması kesinlikle önerilmektedir.

ilerleyen dönemlerde projeye eklemek istediğim bir kaç düşüncem daha var. mesela sadece doktorların üye olabileceği bir sistem yapıp sağlık ocağı, devlet hastaneleri gibi kurumlarda site tanıtımı yaparak hit almayı planlıyorum.

sizden ne istiyorum?
sizden domain ve hosting sponsorum olmanızı istiyorum. neden sponsor olasınız? çünkü para kazanmak için açılan bir sitenin sponsoru olmak size her zaman kazandıracaktır. site içinde tanıtım yazınız yer alabilir, banner'ınız yayımlanabilir. bu konuda sabit bir düşünceye sahip değilim. her ne olursa olsun bu sponsorluktan zarar görmeyeceğinizi temin edebilirim.

neden başarıyı yakalacağını düşündüğüm bir sitenin en ufak masrafı için sponsor arıyorum?
uzun süredir çalışmadığım için maddi durumum pek parlak değil. dört-beş gün içinde aktif iş hayatına geri döneceğim. bu boşlukta siteyi aktif hale getirip mümkün olduğu kadar içerik girmek istiyorum.

sanırım söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. en kısa sürede dönüş yapmanız dileğiyle.