Evet başlığı yanlış okumadınız! Chrome ile konuşarak hızlı bir şekilde işlerini yapabilirsiniz. Google artık bir çok dilde konuşmaları çok iyi anlıyor. Bu konuşma özelliği şuan sadece aramalarda geçerli ama ileride kendi tarayıcısı içinde bu özelliği kullanacak. Yani artık bilgisayarınızla daha doğrusu tarayıcınızla konuşabileceksiniz ama o sizle konuşmayacak, söylediğiniz işlevleri yerine getirecek. Şuan yeni sekme açılımında, yeni pencere açılımında, aramalarda kullanılacağı söyleniyor.

Google’ın geliştirdiği Google Glass teknolojisinde de bildiğiniz gibi verdiğiniz komutlar yerine getiriliyordu. Bunu arık tarayıcıda da geçerli yapacaklar. Ne zaman çıkacağı şuan bilinmiyor fakat kullanıcılar şimdiden bir sonraki güncelleme için istiyorlar.



Peki Ya Güvenlik?

Google Chrome‘un söylediğinizi yerine getirebilmesi için mikrofonunuzun olması gerekiyor. Bu mikrofonda sürekli açık kalacak. Açık kalacağından dolayı dinlenme olayları olabilir. Google Chrome geliştiricileri bunun için ayarlara bir kontrol butonu koymuş. Bunu işaretlediğinizde özellik aktif olacak.

Kaynak : http://teknofiber.net/2014/01/chrome-ile-konusarak-islerinizi-hizlica-yapabilirsiniz.html