Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda yaşanan bazı olaylardan dolayı bu konuyu açma gereği duydum.

WM Aracı forumunun diğer tüm diğer forumlar gibi bazı kuralları vardır ve bu kuralların amacı forumdaki düzeni sağlayabilmek için konulmuştur. Tüm üyeler üye olurken bu kuralları okuyup, kabul ederek üye olur.

WM Aracı forumunda hiç bir moderatörümüz özel mesaj ile sizi sözlü olarak uyarmak zorunda değildir. Zaten kurallar açık ve net ortada. Bir moderatörümüz "bakın kurallarda bu yazıyor" diye çocuklara söyler gibi size mesaj atmak, diğer bir tabirle uyarmak zorunda değil. Sonuçta burada hepimiz webmasterız. Yani web'in master'ları, en iyileri. E daha biz kuralları okumayacaksak kim okuyacak? Yani illa bir insanın sizi gelip bak kuralda bu yazıyor diye mesaj atması, uyarması mı lazım?

Ama buna rağmen moderatörlerimiz belki görmemiştir, okumamıştır diyerek bir uzaklaştırma cezası vermeden önce kullanıcıya özel mesaj atar ve bilgilendirir.

Ancak bunu yapmak zorunda değiller. Kurallar açık ve net ortada ve girip okuyabilirsiniz.

Eğer bir üye forum kuralını ihlal ediyorsa uyarı olarak 1-3 gün arası bir uzaklaştırma cezası alır. Zaten uzaklaştırma cezasının amacı da budur. Yaşadığımız tecrübelere dayanarakta yaptırımı olan bir uyarı, sözlü olarak yapılan bir uyarıdan her zaman daha etkilidir.

Yani kısaca özetlemek gerekirsek:

Moderatörlerimiz sizi özel mesaj ile sözlü olarak uyarmak zorunda değiller. Lütfen forum kurallarını okuyunuz ve uymaya özen gösteriniz. Kurallar forumun düzenli işlemesi için vardır. Eğer temiz ve kaliteli bir webmaster forumu istiyorsak kurallara uymak zorundayız. Uymayan üyelerimizde uyarı olarak önce 1-3 gün forumdan uzaklaştırılır, devam ederse sırasıyla 1 hafta, 1 ay ve süresiz durdurma şeklinde cezalar uygulanır.

Forumdan uzaklaştırılan üyeler ise tamamen forumdan mahrum edilmez. Konuları okumaya devam edebilir, özel mesajlarına bakabilir.

İleride ticareti forumdan ayırıp ayrı bir sistem üzerinden yürüteceğiz. O zaman ticaret yaptığınız kişiler ile forumdan uzaklaştırılsanız dahi iletişim kurabileceksiniz. O zamana kadar da bir uzaklaştırma durumunda karşı tarafa başka yollar ile ulaşabilir, eğer hiç iletişim bilgisi yok ise iletişim bölümünden bize ulaşarak bilgi talep edebilirsiniz.

Herkese iyi forumlar, hayırlı işler dilerim.