lostyazilim
tr.link

Link değişimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz ?

19 Mesajlar 3.502 Okunma
acebozum
tr.link

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)
DarkGirl, öncelikle paylaşımın için sağol fakat benim öğrenmek istediğim şey şu..

x kategorisinde bir sitem var ve aynı konuyu içeren bir siteyle link değişimi yapıcam fakat hangi istatistiklere göre bu değişimi yapmalıyım ? Ücretli değil dost site olarak alacağım için hit bilgilerini istemem pek doğru olmaz.. Bu durumda alexa durumu ne kadar önemlidir link değişimlerinde ?

wmaraci
reklam

Nurcin Nurcin Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)

PSiKoMaNYaH adlı üyeden alıntı

DarkGirl, öncelikle paylaşımın için sağol fakat benim öğrenmek istediğim şey şu..

x kategorisinde bir sitem var ve aynı konuyu içeren bir siteyle link değişimi yapıcam fakat hangi istatistiklere göre bu değişimi yapmalıyım ? Ücretli değil dost site olarak alacağım için hit bilgilerini istemem pek doğru olmaz.. Bu durumda alexa durumu ne kadar önemlidir link değişimlerinde ?

Ben genellikle kendi alexamın civarındakileriyle link takas yapmaya çalışırım. Ne fazla yüksek ne de fazla düşük olmamasına dikkat ederim.

• Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

DarkGirl adlı üyeden alıntı

Ben genellikle kendi alexamın civarındakileriyle link takas yapmaya çalışırım. Ne fazla yüksek ne de fazla düşük olmamasına dikkat ederim.

Cevabın için teşekkürler.. Peki karşında şöyle bir seçenek olsa..

Senin blogun: 600 binlerde olsa
Karşıdaki sitenin Pr değeri 3 ile 4 arasında alexa değeri ise 2 milyon civarında.. Bu durumda ne yaparsın ?

Yani her ne kadar artık prye site sahipleri önem vermesede pek, acaba google halen önem veriyor mu buna ? :)

Nurcin Nurcin Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)

PSiKoMaNYaH adlı üyeden alıntı

Cevabın için teşekkürler.. Peki karşında şöyle bir seçenek olsa..

Senin blogun: 600 binlerde olsa
Karşıdaki sitenin Pr değeri 3 ile 4 arasında alexa değeri ise 2 milyon civarında.. Bu durumda ne yaparsın ?

Yani her ne kadar artık prye site sahipleri önem vermesede pek, acaba google halen önem veriyor mu buna ? :)

Hım. İşte bu tartışılır. Google,alexaya mı daha çok önem veriyor,pr'ye mi? :eek:

wmaraci
wmaraci

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Hiçbir zaman başka bir siteyle link takası yapmam kendi adıma konuşayım. Önce sağlam bir içerik oluşturmaya çalışıyorum. Bu içeriği tamamladığımda zaten insanlar bir şekilde siteye ulaşacaklardır. Şu da başka bir gerçek açılan sitelerin büyük bir kısmı oran vermek gerekirse yüzde 90 amacı insanlara bir şey vermek değil. Kısa yoldan hit çekip para kazanmak.

FatihAykara FatihAykara faykara.com Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 13 / E
  • Meslek Uzakyol Vardiya Zabiti
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Benim tavsiyem belli bir hit sayısına sahip ve illegal olmaması yeterli link değişimi için..

Nesim Nesim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Sıradan biri
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 215
  • Beğeniler 9 / 20
  • Ticaret 1, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Hiçbir zaman başka bir siteyle link takası yapmam kendi adıma konuşayım. Önce sağlam bir içerik oluşturmaya çalışıyorum. Bu içeriği tamamladığımda zaten insanlar bir şekilde siteye ulaşacaklardır. Şu da başka bir gerçek açılan sitelerin büyük bir kısmı oran vermek gerekirse yüzde 90 amacı insanlara bir şey vermek değil. Kısa yoldan hit çekip para kazanmak.

Katılıyorum!

Ayrıca; X bir site oluşturuyorsunuz? ve bu site üzerinde güzel yerlere gelmek düşünceniz varsa.. Hiç acele etmenize gerek yok! kulturelbellek arkadaşımızın dediği gibi "Önce sağlam bir içerik oluşturmaya çalışıyorum" bu şekilde yola çıkarak, ileriye dönük emin adımlarla güzel bir site kurabilirsiniz. Güzel bir sitenin güzel hitti olur. SEO önemi çok ama çok yüksektir, bunu da siz kendiniz yapacaksınız (veya ücretli yaptıracaksınız) SEO mutlaka olmalıdır.

Örnek:
Seo çalışmamı sizlere anlatıyorum.
Meta larınız bu şekilde olması gerekmektedir.
*** da sırf SEO çalışmamı denemek için aldığım bir konu'yu sitemde ekledim.

Konu: http://www.wpfrm.com/ircd-hosting-shell-hosting/teklif-vermeden-once-mutlaka-okuyunuz-cok-onemli-146.html

Kaynak kodlarım:

Teklif Vermeden Önce Mutlaka Okuyunuz (Çok Önemli)

Ve Google'daki arama:
http://www.google.com.tr/search?sclient=psy-ab&hl=tr&site=&source=hp&q=Teklif+Vermeden+%C3%96nce+Mutlaka+Okuyunuz&btnK=Google%27da+Ara
ve *** dan önce çıkıyorum?
Yukardaki sadece bir örnektir. Bu arada Google örümceği bir ziyaretçi dir? bundan dolayı ben forum'u ziyaretçiler'e göre çok sade ve gereksiz icon, resim, avatar, yazıları, kaldırdım.

Bu şekilde sizde sayfalarınızı sade yaparsanız kısa sürede güzel yerlere gelirsiniz. Herkese bol hitli günler diliyorum teşekkürler!

• Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)
Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Aslında bende pek istemiyorum link değişimini falan fakat ama sitenin biraz düzene oturması için şart diyorlar.. 5 aylık site çok fazlada değişim yapmıyacağım 2 hadi en fazla 4 link olur..

Ayrıca nesim malesef seodan pek anlamıyorum onun için bi kaç haftaya sanırım ücretli olarak seo çalışması yaptıracağım :)

seoakcy seoakcy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek HackMORE
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 0 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
Nereden nereye geldik!!

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al