Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz gün; Google Spam Ekibi Lideri Matt Cutts, kişisel blog sayfasından, yukarıdaki başlık altında bir makale paylaştı. Bu makalesinde alışılagelmiş konuk yazarlık (guest blogging) olayının artık günümüzde kötüye kullanıldığından yakınıyor ve artık çok sayıda, pervasızca tanıtım yazısı alan site sahiplerinin bundan sonra daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Matt Cutts'un tanıtım yazılarıyla ilgili bu makalesi, site sahibi arkadaşlar için çok önemli bilgiler içermektedir. Bu nedenledir ki; ben de Matt Cutts'un kendi blogunda paylaştığı bu makaleyi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım hepimize faydalı olur.
Makale Aşağıdaki gibi;
" Şunu söylemeliyim ki; eğer 2014 yılında hala kendinize backlink elde etmek için konuk yazarlık tekniğini kullanıyorsanız, artık durmalısınız. Neden? Çünkü; konuk yazarlık, gün geçtikçe daha çok bir spam tekniği hali almaya başladı ve eğer ki aşırı miktarda konuk yazarlık tekniğiyle sitene backlink alıyorsan bu demektir ki sen gerçekten kötü bir arkadaşla arkadaşlık yapıyorsun.
Geçmişte, konuk yazarlık saygı duyulan bir uygulama olarak bilinse de artık günümüzde böyle değildir. Yakın zamanda bana gelen, istenmeyen, spam, bir e-mail şu şekilde;
" Benim ismim; XXXXXXX .Tanınmış bir firmanın içerik pazarlamacısı olarak çalışmaktayım ve müşterilerimizin seçilmiş kelimeleri için yüksek kaliteli içerik sağlayarak tanıtımını yapıyorum.
Bizler sürekli olarak, müşterilerimiz için profesyonel ve yüksek kaliteli web siteleri arayışı içindeyiz ve sizin sitenizi gördüğümde, sitenizin sahip olduğu takipçi beni çok etkiledi. Bu nedenle size şunu söylemek isterim ki sitenizde misafir konu olarak bir kaç yazı yayınlamaktan mutluluk duyarız. Şunu söylemeliyim ki, yazılarımızda, sitenizin yüksek kalitesini ve geniş kapsamlı ziyaretçi kitlesini dikkate almaktayız.
Sana, kaliteli yazılarımız için aşağıdaki şu garantileri verebiliriz;
- 100% Orjinal olacak
- Kaliteli yazılmış olacak
- Ziyaretçi kitlenize hitap eder olacak ve
- Tamamen size özel olacak.
Bizler ayrıca, yazacak olduğumuz yazılar ile alakalı sitenizdeki yazıların araştırmasını yapıp alakalı yazılarınız ile bizim yazılarımızı uygun bağlantılarla birbirlerine bağlarız ve böylece sitenizdeki ziyaretçilerin sitenizde kalma süresini uzatmış oluruz.
Bizim sizden tek istediğimiz; size vereceğimiz makale içinde bir veya iki adet ziyaretçilerinize uygun dofollow bağlantı vermenizdir. Yüksek kaliteli profesyonel yazarlarla çalıştığımızdan dolayı eğer makalemizi yayınlamayı kabul ederseniz, size makalelerin anlamlı ve profesyonelce hazırlanmış olacağının garantisini veririz. Makalelerimizin, sitenizdeki sadık okurlara faydalı olmasını amaçlarız. Ayrıca bizler, sizin seçtiğiniz herhangi bir konu başlında makale yazmaktan mutluluk duyarız."
Sizlerinde anladığı gibi bu spam e-mailde birileri para karşılında, Pagerank yükseltme amaçlı kendi linklerinin yayınlanmasını önermektedir. Bu durum Google'un Kalite Politikası'na apaçık aykırıdır. Daha başka öyle şeylere şahit oluyoruz ki; apaçık pagerank için para tavsite edenler ve hatta şu söylemde bulunanlar; "Sizin bilginiz olmadan blogunuza bazı linkler ekleyeceğiz".
Yani sonuç olarak; konuk yazarlık artık tükenmiştir ve gün geçtikçe aşırı spam uygulanan bir teknik halini almıştır.
Genel olarak, ben, siz karşıdaki kişiyi ona kefil olacak kadar çok iyi şekilde tanımadıkça sitenizde konuk yazarlık yapmasını kabul etmenizi tavsiye etmezdim. Aynı şekilde, blog yazarlık tekniğini ve bu teknikle oluşturulmuş SEO link inşaa etme stratejilerini tavsiye etmiyorum."
Kaynak: http://blogkaew.com/seo-acisindan-artik-konuk-yazarliginin-cokmesi-matt-cutts/
İngilizce makale: http://www.mattcutts.com/blog/guest-blogging/