Anketi işaretlemedim, çünkü "hepsi" diye bir seçenek yok.

Her ne kadar içerik ve backlink, en önemlisiymiş gibi görünse de, herhangibirinin diğerinden pek farkı yok.

Bence en önemlisi, tüm bunları mükemmel bir armoniyle işleyebilmek. Ankette yazmıyor ama eğer yazsaydı en önemli hosting derdim. Dandik bi hostinge hatta belki de banlanmış bir ip üzerine yerleştirin bakalım, anketteki başlıklar kurtarabiliyor mu sizi :)

Ama ille de sıralamak gerekirse ilk adımları şöyle sıralardım;

Hosting
Doğru backlink
ve Kaliteli sosyal medya trafiği ve tabiki bunlara bağlı olarak benzersiz içerik.

içeriğin önemi şöyle anlayabilirsiniz;
Bir makale yazılıyor, 100 foruma gönderiliyor. Tüm forumlar aktif ve indeks alıyor olduğu halde neden google sadece 3-5 tanesini gösteriyor ve diğerlerini gizliyor?
çünkü kopya.

Bunun yerine profesyonel bir şekilde spinlendiğinde
sosyal medyadaki yazı veya resimlerimizi "tıklamaya teşvik edici" olmayan bir şekilde yaklaştığınızda, zaten ilgili kesim tıklayacak ve eğer;

ilgili içerikde doğruysa, "kaliteli trafik" oluşacaktır. e tabi buda sayfada kalırlık oranını da yükseltecektir.

Yoksa öyle trafik çekip, 2 dakka 12 saniyeye ayarlandığında kabak gibi spekülatif hareket olduğu belli oluyor.

sonuç

"Sayfam google'dan uçtu arkadaşlar, napcam şimdi..."
:)

Gerçi tabi tüm bunları söyledim ama kim okur merak ediyorum.

Burada bir diğer önemli konu da, "yola çıkış şekliniz"

Sayfayı hazırlayıp, 12 aylık trafik parasını peşin verip, 3 ay sonra şişeleyip, alan kişide; "aaa bak, adam beni corclamadı, hala trafik devam ediyor" deyip, 1 yıl geçtikten sonra kimden aldığını unutup, "heralde geçen seo yaptırmıştım, onun yüzünden olmuştur" denecek bir senaryo ilede yola çıkılabilir
:)
neyse çok yazdım
sevgiler