Birçok seo yöntemi var ama burada asıl konu "Google hangisine önem veriyor ?" olmalı ?
Google sitenin ne kadar iyi olduğuyla ilgilenmez. o konunun özgünlüğüne ve kişinin sorusunu cevaplıyor mu ? bu tarz konulara bakar. Özgünlüğü zaten çok rahat kontrol edebilir. Tüm yazılar elinde indexli. o yazının aranılan sonuç olup olmadığını anlaması içinde sayfada kalma süresi önemli. Eğer bir kişi o sayfada uzun bir süre kalıyorsa o kişi yazıyı okuyordur. Eğer bir kişi sayfaya bir iki göz atıp çok yanlış yere geldiğini fark ederse sayfadan anında çıkar ve hangi kelimeyi arayarak geldiyse o kelimede gerilemeye başlar.
Backlink de çok önemlidir. Bir site diğer siteye dofollow yaptığı zaman o siteyi Google a önerdiğini söylemiş olur fakat o kelimenin siteylede ilgisi olması şart. Mesela bir kişi moda kelimesinde birinci sayfaya geçmek istiyorsa ilk önce sitesinde moda ile ilgili yazılar yazsın ki ilk anlattığım duruma düşmesin (sayfaya girdiği gibi geri çıkma olayı).
Aynı zamanda alınan linklerinde ilgili sitelerden ve bir takım özellik bakımından iyi yerlere gelmiş sitelerden alınması gereklidir. (Pagerank, Alexa, Tekil Hit, Çoğul Hit, Aynı içerik vs )
Ben bu yöntemleri kullanarak iyi yerlere geldiğimi düşünüyorum. Tabi ki de bunları ben uydurmadım. Çeşitli yerlerden edindiğim bilgileri topladım. Denedim bazılarının çok fazla etkisini gördüm.