Değişik projeler yaratmak için,yaratıcı bir kişi olmak önemlidir.Eskiden de önüne gelen forum açıp copy-paste yapıyordu,günümüzde bu azaldı.
Siteye açan kişinin amacı eğer para kazanmaksa nasıl para kazanacağına kafa yorup özgün projeler yürütmeye çalışır.Diğer yandan geçici bir süre ile yürütülen siteler(örnek veriyorum yanlış anlaşılmasınyaz tatillerinde boş zamanlarını ayıran insanlar) ciddi şekilde para kazanamayacaklardır.Dizi-Film sektöründeki bu patlamaya tek yönlü bakmamak gerekiyor.Adamın fazla bilgisi yok ne yapıyor.Gidip forum açıyor,hazır sistem.Gidip video-film-dizi sitesi açıyor neden hazır sistem.Her tarafta botlar var.Birkaç saatte binlerce içerik siteye ekliyor.Sonra link değişimleri,5/10 milyona seo çalışmaları yaptıranlar var ya da yaptırdıklarına inananlar.
Bir sektörün büyümesi için ortamın elverişli olması gerekir.Bu kadar fazla dizi-film scripti olan başka ülke var mıdır,sanmıyorum.Bu kadar fazla bot yazılan bir ülke var mıdır sanmıyorum.Bakıyor site açacak kişi hazır bir sistem var ağzı sulanıyor.Burdan para kazanmaya çalışıyor.Kolay bir şekilde ilk sayfada,ilk sırada çıkacağına inanıyor.Birkaç ay sonra bakıyor iyi yerde değil bırakıyor ve kapatıyor.Sizin dediğiniz çöplük burdan çıkıyor sanırım.
Diğer yandan aynı sektörde çok başarılı olan siteler var,toplasan 20 yi geçmez.O sitelerden çekilen filmler ve diziler binlerce sitede var 1000 den aşağıya düşmez.
Ben sadece bu sitelere açanlara yüklenmekle bişeylerin değişeceğine inanmıyorum.Asıl sorun bu siteleri açmak için gerekli koşulların uygun olmasıdır.Bu koşullar böyle gittiği takdirde,botlara önlem alınamadığı takdirde giderek daha çok kişi şansını deneyip köşeyi dönmek isteyecektir.
Ne demeli tam bilmiyorum ama hangi sektör olursa olsun ciddi şekilde çalışanlar kazanacaktır.Diğerleri ise kısa yol arkadaşları olarak kalacaktır.