-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Herkese Merhabalar.
Bugün bir şey dikkatimi çekti sizlere daha doğrusu bilgili kişilere sormak istedim.
500px'e fotoğraf yüklemek istedim ve yükledim fakat makineyle ilgili hiç bir bilgi girmeden fotoğrafı yükler yüklemez direk Makine Adı -Marka-Model, ISO değeri, çekilen ülke, gibi diğer değerleri çatır çatır sıraladı.
Acaba fotoğraf makineleri fotoğrafa neyle çekildiğini belli edecek bir iz mi bırakıyor ? Yani belki ben çektiğim ülkeyi falan saklamak istiyorum. Birde şöyle resmin orjinal olup olmaması da önemli değil galiba her türlü çıkıyor.
Sizce neden ?
yemre
UI Designer and Front-End Developer.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
UI Designer and Front-End Deve
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Bunlar da sadece bizim görebildiğimiz bilgiler. Bunun haricinde fotoğraf makinesi seri numarasından partisine kadar tüm bilgiler fotoğraflar üzerinde yer almaktadır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Exif denilen olaydır fotoğrafın bilgilerini kaydediyor. Exif programları ile değişitmre yapabilyiorsun sanırım.
davutkara.com | DAVUT KARA BLOG | Wordpress Uzmanı
Onur89TR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Peki ben bu fotoğrafı açıp, tümünü seç yapıp kopyalarsam, ve yeni belgeye yapıştırıp kaydedersem bilgiler gider mi, aynen kalır mı? :)
Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Fotoğraf çeken her makina fotoğraf ile ilgili bir EXIF bilgisi kaydeder fotoğrafa. Exif dosyalarını değiştirmenin birçok yolu var ancak EXIF ile değiştirdiğiniz fotoğraflar ile hiçbir yarışmaya katılamazsınız, birinci olamazsınız. Bunun nedeni ise bazı uyanıklar AUTO ile çekip manuel çekim gibi göstermeye çalışması. EXIF dosyası içerisinde sadece burada görünen bilgiler yer almaz. Çekilen makinanın fabrikadan çıkış tarihine kadar çoğu bilgi bu dosya içerisinde saklanmaktadır. Uluslararası büyük fotoğraf yarışmalarında bu dosya fotoğrafdan daha fazla önem taşır.
500px'de makina adı yazarken genelde Enstantane, Diyafram bilgileri yazmazdı telefonla çekilen fotoğraflarda. Yalnızca DSLR ve Dijital makinalarda bu bilgiler yazardı. Şimdi telefon bilgilerinide yansıtmaya başlamışlar demekki.
8Dizayn
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Çektiğiniz her fotoğrafda exif bilgileri vardır. Gözle görülmez fakat bilgisayar tanıyabilir. Fotoğraf makinesinin modelinden çekildiği saniyeye kadar her şey yazar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-