lostyazilim
tr.link

Akıllı Telefonunuzu Artık Anahtar Olarak Kullanabilirsiniz

5 Mesajlar 683 Okunma
lstbozum
tr.link

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Her geçen gün gelişen mobil dünya ve teknoloji, bir çok imkanı da beraberinde getiriyor. Hayatımızın her alanında kullandığımız akıllı telefonlarımız, Starwood Preferred Guest (SPG) sayesinde otel anahtarlarına dönüşecek!

New York ve Silikon Vadisinde etkinleşmesi üzerine çalışmalar yapılan yeni sistem bir çok teknoloji severin ilgisini çekti. Akıllı telefonları otel anahtarı olarak kullanma prensibine dayanarak kaybolan anahtarlar derdine son veren bu teknoloji, önümüzdeki günlerde kullanılmaya başlanacak.

SPG tarafından tasarlanan ve geliştirilen, tamamen bluetooth teknolojisi kullanılarak hazırlanan bu sistem sayesinde telefonunuzu ‘sanal oda anahtarı’ olarak görebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Starwood’un CEO’su olan Frits van Paaschen, The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamasında ‘bu teknoloji otele girişin yeni standartı olacak’ açıklamalarıyla gerçekten bi akım başlatmayı düşündüklerini açıkladı.

Starwood’un bu teknoloji için pilot oteller seçeceği bilinirken, bu otellerin Cupertino’da bulunan Aloft otellerinin, Harlem’in ve New York otellerinin olması bekleniyor. 2015 yılının sonuna kadar bu sistemin tüm ‘Aloft & W’ otellerine uygulanması bekleniyor.

Yaptıkları bu çalışma ile ilgili bir video hazırlayan SPG’nin videosuna aşağıdan erişebilirsiniz.

Kaynak: Sosyal Esinti

wmaraci
reklam

roadscrat roadscrat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek 5
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 33 / 42
  • Ticaret 8, (%100)
Bu sistemi eğer komple kapılara uygularlarsa hırsızlık %100 artar :) Bu sistemi kırmak hiçte zor değil :)

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

roadscrat adlı üyeden alıntı

Bu sistemi eğer komple kapılara uygularlarsa hırsızlık %100 artar :) Bu sistemi kırmak hiçte zor değil :)

Şuan bazı özel otellere yönelik olarak düşünülüyor. Tabii zaman içerisinde güvenlik önemlerinin artacağını düşünüyorum.

Kaldı ki soymak isteyen çelik kapıları kırıp yine soygununu yapıyor :) azim olayı biraz da :)

roadscrat roadscrat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek 5
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 33 / 42
  • Ticaret 8, (%100)

Oğulcan adlı üyeden alıntı

Şuan bazı özel otellere yönelik olarak düşünülüyor. Tabii zaman içerisinde güvenlik önemlerinin artacağını düşünüyorum.

Kaldı ki soymak isteyen çelik kapıları kırıp yine soygununu yapıyor :) azim olayı biraz da :)

Hocam adam sırf zevkine sistemi kırar :) Ben olsam ve bu sistem burda olsa kendimi denemek için kırardım yani demek istediğim hırsızlık için değil adamlar zevkine kırarlar bu sistemi :) Sistem kırıldığı için kötü niyetli kişiler hırsızlığa başlar bunu söylemek istedim zor değil yani tabi okuduğum ve gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

roadscrat adlı üyeden alıntı

Hocam adam sırf zevkine sistemi kırar :) Ben olsam ve bu sistem burda olsa kendimi denemek için kırardım yani demek istediğim hırsızlık için değil adamlar zevkine kırarlar bu sistemi :) Sistem kırıldığı için kötü niyetli kişiler hırsızlığa başlar bunu söylemek istedim zor değil yani tabi okuduğum ve gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum :)

Haklısınız. Şuan deneme sürümü başlayacak bu sistemin geliştirileceğini düşünüyorum. Bekleyip görelim :)
roadscrat

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al