Ahmet adlı üyeden alıntı

Herşeyi detaylı öğreneceksin, bu kategoriyi takip edersen makalelere başlayacağım. DSLR makina demek Objektifi değişebilen ve teknolojiye uygun olan profesyonel makinalara verilen isimdir. Şu gördüğün uzun lensli makinalarda DSLR makinalardır. Diğer fotoğraf makinalarını biliyorsun, dijital tarzında olanları yani.

Lens olayı çok bilgi gerektirir. Örnek veriyorum; 18-55mm lens ile yakından çekim yapabilirsin, geniş açıyı alabilirsin ama 55-200mm lens ile uzaktaki alanı kontrol edebilirsin daha çok uzağı odaklayabilirsin. Bu rakamlar düştükçe açı artar, geniş açı elde edersin, rakamlar büyüdükçe açı daralır ama uzaklık elde edersin. Hani şu arı gözleri, karınca gözleri gibi çekimler olur işte bunların tümünü 10mm-20mm lenslerle gerçekleştirirler. Ama bunların hiçbiri yeterli açıklama değil. Makalelerimde herşeyi detaylı açıklayacağım. :)

Profesyonel DSLR makina aldığın zaman sana 18-55mm standart diye tabir ettiğimiz lenslerden verirler. Canon ve Nikon'lar DSLR değildir sadece. Çoğu firmanın DSLR makinaları ve Dijital makinaları vardır ancak DSLR makinalarda şu markalar ön plana çıkar ve hepside kalitelidir;



  1. Nikon

  2. Canon

  3. Panasonic

  4. Olympus

  5. Sony

  6. Samsung


ve sayamadıklarım. Önemli olan fotoğrafçılığı sevmen, makinayı seçmen değil. Hakkı Ceylan dediğim kişinin birçok fotoğrafını gördüm ve her makinada kullanıyor. Bu biraz tercih meselesidir. Bak BMW ile Audi'nin bir modeli aynı kalitede, aynı hızda, aynı estetiktedir ama ben BMW derim sen Audi dersin. Bu biraz tercih meselesi ama kalite meselesi değil unutma. :)


süper anlatıyorsun gerçekten kardeşim maşaAllah :) lütfen yap bu tarz makaleler gerek sitende olsun gerek burda seni takip ederim eline ağzına sağlık :) detayıyla öğret bize :)