lostyazilim
tr.link

Php ile Flash Oyun Scripti yapımı Hakkında ?

19 Mesajlar 3.229 Okunma
acebozum
tr.link

GencHaber GencHaber Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 14 / 18
  • Ticaret 1, (%100)
buton slider gibi öğeler içinde flash jquery gibi bi dil bilmen gerekiyor tabiki... kısaca soyle diyeyim tek başına bi script yazmak zor iştir hatrı sayılır bi bilgi birikimi gerekir mesela biz 2 arkadaşız ben html css php çalışıyorum oda jquery ve flash a başlayacak bu yaz sonra beraber çalışmayı planlıyoruz...

elektronikssl
webimgo

GencHaber GencHaber Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 14 / 18
  • Ticaret 1, (%100)

bycaptan adlı üyeden alıntı

Flashı bence sitene koyma.

aynen arkadaşında dediği gibi flash banner, slider... gibi öğeler nasıl desem hem kullanımları rahat değil hemde siteyi kasarlar onların yerine java, jquery, actionscript kullanmak daha mantıklı gibi geliyor :)

ozgunlu ozgunlu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisliği
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ü**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam php' yi öğrenmek mi istiyorsun yoksa siteyi mi yapmak istiyorsun? ona göre cevaplandırıyım :)

webworm webworm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Veteriner Hekim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Ben siteyi yapmak istiyorum . Bunun içinde html php gibi dilleri hangi düzeyde bilmem gerekir? Tam anlamıyla bilmesemde dreamweaver çalışarak istediğim özelliklerde siteyi yapabilirmiyim yapamazmıyım onu merak ediyorum. Arkadaşlardan aldığım bilgilere göre öncelikle html+css üzerine php öğrenip dw ve ps ile pratik bir şekilde tasarlıyabiliyoruz.

wmaraci
wmaraci

ozgunlu ozgunlu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisliği
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ü**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
hiçbir şey bilmeden de internetteki hazır kodları birleştirerek birşeyler yapabilirsin ama en ufak bir yerini değiştirmek istediğinde kodları anlayamayacağın için sıkıntı yaşarsın. html + css üzerine php öğrenmek keşke yazıldığı kadar kolay olsa, hiç programlama mantığı bilmiyorsan gerçekten php' yi öğrenmek aylarını belki yıllarını alabilir. işin özü ya işi en başından sıkı tutup adamakıllı çalışıp ortaya birşeyler çıkarmak olur ya da işin kolayına kaçıp internetten bulduğun kodları birleştirirsin. bahsettiğin site için temel olarak gerekli şeyler, html css ve php. bunlara bak hocam, sonra süslemesi için javascript, jquery, flash öğrenirsin

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
En azından mysql - php ilişkisini -iyi düzeyde- kavramadan başlamamalısın.
İkinci aşama olarak da algoritma gelir ki bunu da zamanla öğrenirsin.

• Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Veteriner Hekim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Evet, zaten okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla programlama dilinin temelini algoritmalar oluşturuyor şu ise şunu şöyle yap bu ise bunu böyle yap, tamamsa sonlandır gibi. Zaten php öğreniceksem mysql ü öğrenmek de kaçınılmaz. Ben şu an html de yazı stilleri oluşturma link verme sayfa düzeni ile ilgili komutları biliyor sayılırım daha css hakkında wordpress de yaptığım birkaç değişiklik kadar fikrim var. Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar :)

marten marten yok Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Maden Mühendisi
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 24 / 24
  • Ticaret 1, (%100)
güzel kardeşim söylediklerimi yanlış anlama, hevesinide kaçırmak istemem ama yanlış yapiyosun, bu işe heves edip başlayan ve daha neredeyse işin başında vazgeçen bir çok kişi gibi yanliş yapiyosun. amaç bir kitap okumaksa kitaba ortadan başlanmaz. eger bir script yapacaksan ise php ögrenmekten başlamak çok saçma olur. tasarliycagin scriptin önce sayfa tasarimlarini yap elinle kagida bile cizsen olur (mümkünse dijital ortamda ciz tabi photoshop bu is icin sana cok kolaylik sagliycaktir)
sonra tasarımın çatısını oluştur.
(sabit alanlar header, sidebar, footer vs)
simdi html ve css öğrenmeye başla div kodyariyla calismayi öğren. en son olarak eger alt yapisini kendin yapicaksan phpye basla aksi durumda wordpress gibi bir sistem kullanicaksan bu proje icin php
ogrenmene gerek yok.

• Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Veteriner Hekim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Yukarıdada belirttiğim gibi bu işe başlamak için önce html+css sonra php pratiğe hızlı şekilde dökmek içinde dw ve ps gerekiyor. Wordpress tabanlı bir site düşünmüyorum. Benim merak ettiğim az bir kod bilgisiyle sadece dw kullanarak siteyi yapıp yapamıyacağımdı.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al