Bir çok yayıncı daha fazla adsense reklam alanı kullanmak için kişisel adsense hesaplarında ki kodlar yerine doubleclik ad exchange yayıncılarının kodlarını kullanır...
Normal yayıncı legal olarak 3 den fazla reklam ya da baglantı kullanamazken doubleclick yayıncı çok daha fazlasını kullanır...

Esasında bu yayıncılar vip vb değildirler, bunlar bir nevi çözüm ortagıdırlar...
Bu tarz hizmet veren fatura kesen, şirket olan Türkiye'de de firmalar vardır, bende bunlardan birisini kullanmaktayım...

bir sayfa da 7-8 reklam olduğu dahi oluyor... Özellikle video ve foto sayfalarında kenarlar aralar üstler reklam kullanırız.

bu mesajı yazarken kendi galeri sayfama baktım 6 reklam var... (Yerleşimleri ben yapmadım firma yaptı)
Ne bileyim yazı içinde yazı sag ( sidebar değil) resim altı yazı üstü ve yazı altı iyi tık alan yerlerdir 4 reklam birimi kullanmak gerekir

iyi hiti olan siteleri bulurlar normal adsense kodları yerine kendi adsense kodlarını teklif ederler.. genelde yuzde 75-25 , 70-30- 60-40 gibi gelir paylaşımı olur...

Ayrıca: legal olmayacak şekilde aynı sayfada 3 den fazla reklam çıkarmanın yolu da var, kodlarına doubleclik ad exchange için kullanılan 1 satırı eklersen 5 reklam da çıkar 10 reklam da...

Unutmadan ekleyeyim, genel de bu durum gözde kaçar;

bir sayfa da 5-10 reklam birimi yayınlamak ile iyi gelir olacagını zanneden arkadaşlar var;
Onlara ilk olarak şunu söyleyeyim iyi gelir elde etmek reklam sayısını azlıgı ya da çoklugu ile alakalı değildir....

Örnegin siz 3 reklam da ekleseniz 5 reklam da ekleseniz siteniz içerik bakımından zengin değilse, ziyaretçi bir arama sonucundan gelmiyorsa adsense alakalı reklam gösteremedi mi çogunlukla o reklamların örnegin 5 taneden 3 tanesi boş olacaktır...

İyi gelir için bir öneri; En güzeli o sitede 5 bu sitede 8 var düşünmek yerine siteniz de özellikle aranmadan çok ziyaretçi geliyorsa yazı içlerinde uygun şekilde 2 büyük reklam birimi (160-600- 336-280 metin resim etkin hatta siteniz uygunsa esnek olanı kullanın ) kullanın... farkı hissedeceksiniz...

ve kenar reklamlar iyi gelir demektir - aman reklamları site ile birlikte kaydırmayın, sabit kalsınlar :)