Mağara Adamı adlı üyeden alıntı
Kesinlikle katılmıyorum. TBM düşmediği sürece to düşse ne olur düşmese ne olur. Önemli olan aldığınız tık sayısıdır.Tek reklam koydugunuz zaman reklam istekleri : 2k lık siteye 3k reklam gösterimi olsun ( Her bir adsense reklam birimi için ). siz bir adet reklam koydugunuza 30 tık alıyorsanız to %1 dir. 2 reklam birimi koydugunuz da reklam isteğiniz 2 katına çıkar. koydugunuz ikinci reklam 10 tık aldı diyelim. sonuç : 6 k reklam gösterimi, to :%0.75 .. toplam tık :30 iken 40 oldu.
Kazanç :
Önceki : 30 tık x TBM (to : %1 )
Sonra : 40 tık x TBM (to : %0.75 )
Karar Sizin
Fazla reklam yayınlamak reklam ağlarının da alternatiflerinin çoğalmasına sebep olur. Böylece avucunuzun içerisindeki en iyi reklam alanını çöpe atmış olabilirsiniz. Burası işin kumar kısmı. Şahsen denediğimiz ve sonuç aldığımız bir öneri bu. AdSense blogunu aradım ama bulamadım. Bir resmi kaynakta da Google'ın bunla ilgili bir önerisi vardı.
Herşeyi geçtim sitenin her yerini reklam ile doldurmak size kazanç sağlamaz. Örneğin wmaracı'nın reklam yerleşimi çok başarılı. Çünkü kesinlikle sizi odaklandığınız işten alıkoymuyor. AdSense'in en büyük başarı örneklerinden Lisa Irby'i hepimiz tanıyoruz. Kadının reklam yerleşimine ve sayısına bakın. Ne demek isteyeceğimi daha iyi anlayacaksınız.
Yoksa verdiğiniz rakamlar hiçbir şey ifade etmiyor. Bunu benden daha iyi biliyorsunuz.