GökuFTW adlı üyeden alıntı

bilemiyorum kendimi geliştirdikten sonra yararli şeyler yapmayı planlıyorum basit ve etkili

Ne tür şeyler ama? Tüm olay orada bitiyor. Ben diğer arkadaşların önerilerine saygı duyuyorum ama Python ile başlamanızı önermem. Python ile bir şey yapabilmek için kütüphaneleri bilmek gerekiyor. Hemen hemen her dil öyle ama bence zor bir dilden başlayın. Kütüphaneyi yazınca işleri sizin yerinize yapmayacak bir dil. Yoksa sadece Python' da profesyonel bir düzeye gelebilirsiniz. C ve C++ a en azından algoritma geliştirme amacıyla bakabilir daha sonra Python' a geçebilirsiniz. Python' ı öğrenmek kolay evet, ama inanın kullanmak o kadar da kolay değil. Tabii güzel ve hızlı çözümler üretilebilir bir dil olduğu bir gerçek, kütüphaneleri bilene. Yani kısacası Python profesyoneller için. Bunu anladığımda ben de C ve C++ a bakmaya başladım. Tabii Python' dan da kopmadım. Direk Python' a da başlayabilirsiniz. Sadece bir karar verin ve başlayın. Kullanmayacak olsanız bile o dil size emin olun farklı bakış açıları kazandıracak. Bu da kesinlikle işinize yarar bir şey.