emre57 adlı üyeden alıntı

Yani sandboxa düşmez.Sonuçta tema değiştiriyorsunuz.Yani yasal temayla bu işi yaparsanız,birşey olmaz diye düşünüyorum.Sıralamaya gelince temadan temaya değişir.Temanın seo puanı yüksekse alexada falan yükselme olacaktır.

yukarıdaki yazınızda 'Temanın seo puanı yüksekse' demişsiniz.
bu temaları nerden bulabiliriz yada tema seçimi yaparken ne gibi testler uygulamak gerekir. seo puanını nasıl saptarız.

Ek Olarak:

brkrtp adlı üyeden alıntı

Bir kaç noktaya değinmek istiyorum.
1. Sorunuzun cevabına gelince. Ana domaininiz paravan bloglardan yaşlı olması + yönde olur. Hatta araya 1 yıl bile koyabilirsiniz. Araştırma yapın ve yaşlı domain alın ürününüze uygun.
2. Sorunuzun cevabı; Ana site oturduktan ve indexlendikten 3 ay sonra paravan bloglar açılmalı ve 3 ay boyunca paravan bloglardan kendi sitenize link çıkışı yapılmayıp özgün içerikle beslenmeli daha sonra 1 yada 2 link çıkışı yapılması sağlıklıdır. ( Doğallık)
3. Sorunuz; Sürekli alt sayfalara link verip yan sayfalara link vermesseniz bu pek doğal durmaz. Alt sayfalarınızıda güçlendirin. FAzla bir farkı olmayayacaktır. Daha yararlıdır.
4. Sorunuzu anlayamadım.

teşekkür ederim. peki şunuda sormak isterim bu paravan siteler wp tabanlı olacak bunların üçünede aynı temayı kullansam (ana site hariç com.tr) seo ya negatif bir etkisi olurmu?

Ek Olarak:

emre57 adlı üyeden alıntı

1-soru: bu siteleri yayına sokarken bir önceliği varmı (yani paravn yada an site gibi)
Bu siteleri farklı class iplerden açınız.Sırası önemli değil ama burada bilmeniz gereken paravan blogları sürekli güncel tutmak.
2-soru: bu siteye bağlı bloglar açmayı düşünüyoruz bunların zamanı nasıl olmalı.
Paravan blogları ilk başta kendi aralarında linklendirin.Ardından kendi sitenize verin.Ve paravan bloglarınıza çeşitli tanıtım yazısı vs çalışmalar yaptırın.
4-soru: blog sitelerin sayısını neye göre belirlemiliyiz ve hepsini Google denmi yoksa başka yerlerden açmalıyız.
Blogların sayısını şöyle bilerlemelisiniz.Örneğin bir günde 30 makale yazıp,girebiliyorsan.30 adet paravan blogla başlayabilirsin.Ama 30 makale oldukça zor.Benim tavsiyem 2-3 le başlayıp.Ardından bu 2-3'e bir paravan blog çalışması yaptırırsan sana baya fayda sağlar.

cevap için teşekkürler
bu konuda bir kaç sorum daha olucak

yazınızda 'Bu siteleri farklı class iplerden açınız' derken seo hosting mi kullanmalıyız. biraz inceledim ama fiyatları çok yüksek geldi. yada başka bir yönetem aklınıza geliyormu ?