Mağara Adamı adlı üyeden alıntı
Merhabalar Hocam. Arkadaşlar diğer sorularınızı cevaplamış ancak 4. soruya istediğiniz cevabı bulamamışsınız sanırım.Paravan bloglarınız ücretsiz bloglar olacaksa farklı servisleri kullanmanızda fayda vardır. Sayısı Önemli değil önemli olan kaç tane ile ilgilenebileceğiniz.
Hepsini google den alalım derken sanırım blogspotu kastettiniz. Blogspot tek bir ip adresine kurulu olduğu niçin alacağınız backlinkler tek görünür. Yani Diyelim ki siz 200 tane blogspot üzerine kurulu blog açtınız. Hepsine içerik girdiniz vs sonra link eklediniz. Google webmaster tools'a girip linkleri kontrol ettiğinizde göreceğiniz şey Şu olur
Size link veren siteler
Blogspot.com : 254154 (aldığınız link sayısı)
Bununla karşılaşmamak için farklı sistemler üzerine kurulu blog acabilirsiniz. typepad, blogspot, blogcu vs olabilir. hepsini blogspottan açsanız bile gene de faydasını görürsünüz aklınızda bulunsun ama link çeşitliliği açısından farklı servisleri kullanmanızı öneririm
Bende konu altından bir soru sorayım arkadaşa :) Sizce paravan bloglardan nasıl link almalıyız ?Bu soru hakkında kafamda soru işaretleri oluştu cevap vermedim.Sizin cevap verebileceğinizi düşünerekten size sorayım dedim :F
Ek Olarak: Nasıl link almalıyız? derken yani footerdan falan mı ?Ben genellikle şöyle yapıyorum.Ana siteme bakarım.Paravan bloğuma oradaki başlığa yakın bir başlık oluşturur.İçeriğide kafamdan girerim.Ardından direk link veririm.Nofollow veya dofollow kullanmadam