adamnatersi adlı üyeden alıntı

"select count(*) from tablo where bilgi=değişken1 and deger=değişken2" şeklinde yaptığın 1 veya 0 değeri döndürür ona göre işlemi yaparsın

Çok teşekkür ederim deneyeceğim. :)

Ek Olarak:

"select count(*) from tablo where bilgi=değişken1 and deger=değişken2" şeklinde yaptığın 1 veya 0 değeri döndürür ona göre işlemi yaparsın

Hocam bunu denedim ama bu yukardaki o değerlerden elde edilen sonuçları kullanmıyor sadece o değerlerin bir sonucu var mı yok mu onu görmeye yarıyor.Yani benim yapmak istediğim eğer bilgi sütununda hem isim hem de soyisim olan verileri listelemeye çalışmak.Bu bilgi sütünunda isim ve soyisimin ortak noktası id'si yani aslında şöyle bir şey denemeye çalıştım ama beceremedim bilgi sütununda isim olan verilerin idlerini getirdim ilk önce onları listeledim sonra bunlar arasındada bilgi sütunu soyisim olanları listelemeye çalıştım ama pek başarılı olamadım.

Ek Olarak:

Aha sonunda başardım hocam :)
ilk önce birinci sorgumda
SELECT * FROM tablo WHERE bilgi = isim AND deger = Ahmet; yaptım bunuda bir değişkene koyup sonuçların id'sini for içerisinde başka bir değişkene atadım sonra for içerisindede SELECT * FROM tablo WHERE id = atadığım id değişkeni AND bilgi = soy isim AND deger = Şan; şeklinde yapıp bunuda bir değişkene atadım ve yine for döngüsüne aldım for içerisindede sonuçlarını listeledim.Cevaplarınız için teşekkürler hocam.İyi forumlar.