Url sansürleme konusunda sana katılıyorum zararlı bir içerik yüzünden bütün sistemin sansürlenmesi olayı bir çok internet kullanıcısını mağdur ediyordu. Ama anahtar kelime bazlı filtreleme hadisesi beni çok rahatsız ediyor. Adamlar kafasına göre kendisine muhalefet yapan insanların gönderilerini engelleyebilir, hatta para cezaları yağdırabilirler. Hükümetin her zaman yaptığı gibi bizim çıkarımıza görünüp kendilerine hizmet eden bir yasa olarak yorumluyorum. Ayrıca hatırlatırım bu ülkenin başbakanı muhalefet liderinin kaseti çıktığında 2011 seçimleri öncesi 4 Mayıs 2011′de yaptığı bir konuşmada Baykal için, ”Bak Hacı Bektaşi Veli diyor ki, eline beline diline hakim ol diyor. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum ama bundan önceki beline hakim olmaadı, gitti. Bu özel değil, genel" demişti.
Şimdi kendi ses kayıtları ve kasetleri söz konusu olduğunda "Bu komplonun Türkiye’nin hayrına değil şerrine olduğunu lütfen gören. Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir" dedi.
Karşımda bu profilde insanlar varken ben bu yasanın bizim lehimize olacağına kesinlikle kanaat getiremiyorum.
Şimdi kendi ses kayıtları ve kasetleri söz konusu olduğunda "Bu komplonun Türkiye’nin hayrına değil şerrine olduğunu lütfen gören. Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir" dedi.
Karşımda bu profilde insanlar varken ben bu yasanın bizim lehimize olacağına kesinlikle kanaat getiremiyorum.
Anahtar kelime bazlı filtreleme benim kafamı da karıştırmıyor değil. Yani illa ki kendilerine bir konuda açık bırakacaklar bir şey yapabilmek adına ancak ben bunun için sokaklara dökülüp eylem yapılması yerine -ki aranızda masum insanlar olacağı kadar provokatif insanlarda olacaktır ve yıkıp dökeceklerdir yine her zamanki olduğu gibi- sansür internete ise internette bu işin çözülmesi tarafındayım. Her eylemde mutlaka bir provokatif eylem olmakta ve televizyonlardan izleyenlerin gözünden eylem yapan insanların genelinin pkkdan farkı kalmamaktadır.
Sizin yaptığınız size göre doğru olabilir ancak sizi medyadan takip eden insanlar için olay apayrı. Sizleri de birer terörist gözüyle görmekteler. Olaysız bir eylem geçmiyor son zamanlarda. Tıpkı bu yasa hükümet tarafından doğru kabul edilip de sizin tarafınızdan "benim özgürlük hakkımı engelliyorsunuz" olarak gördüğünüz gibi. Adamlar da "benim verdiğim vergiyle benim malıma zarar veriyorsunuz" gözüyle bakıyor size. Sonuç olarak hakkınızı savunurken başkalarının haklarına mani olmayın. Daha zararsız bir şekilde de eylem yapılabilir. Sokağa çıkmak pek de yaratıcı ve doğru gelmiyor artık bana.