Sony, kalitesiyle öne çıkan bilgisayarlarını yani Vaio markasını satarak bilgisayar sektöründen çekileceğini duyurdu. Vaio markasının yeni sahibi Japan Industrial Partners olacak.

Japon elektronik devi Sony’den şok edici bir karar açıklandı. Mali raporların açıklandı şu günlerde Sony, Vaio markasıyla birlikte bilgisayar üretiminden çekileceğini ve Sony’nin bilgisayar bölümünü başka bir firmaya satacağını duyurdu.

Windows işletim sistemli bilgisayarlar arasnda prestijli bir yere sahip olan Sony Vaio’nun satılmasının temel sebebi değişen kullanıcı alışkanlıklarıyla birlikte bilgisayar sektörünün artık küçülmeye başlaması. Mobil cihazların popülerliğini giderek arttırdığı şu günlerde Sony’den gelen açıklama sevenlerini üzdü ancak ticari açıdan bakıldığında mantıklı bir karar olduğu söylenebilir.

Japan Industrial Partners tarafından satın alınacak olan Sony Vaio için görüşmelerin devam ettiğini ve anlaşmanın Temmuz ayında tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı. Satış rakamı ile ilgili bir bilgi henüz basına yansımadı. Anlaşmayla birlikte Sony’nin 250-300 çalışanı transfer edilecek ancak üretim tarafında Sony’nin dünya genelinde toplamda 5.000 çalışanını işten çıkaracağı tahmin ediliyor.

Vaio markasının satışından sonra Sony, akıllı telefon ve tablet bilgisayar sektörüne daha çok yoğunlaşacak ve mobil taraftaki pazar payını arttırmak için çalışacak. Xperia serisi Android işletim sistemli mobil cihazlarıyla hatırı sayılır bir pazar payına sahip olan Sony, etkinliğini katlamak istiyor.

Kaynak : Sony Bilgisayar Sektöründen Çekiliyor!