dijitalblog adlı üyeden alıntı
Blogumda bu konuyla ilgili yaptığım yorum şuydu:Yasaya genel olarak baktığımda olumsuz bir şey göremiyorum açıkçası. Hani diyorduk ya özgürlüğümüz engelleniyor vs diye. Şöyle bir düşündüm de bu yasaya karşı çıkanların aklından geçenler şu şekilde olabilir; sanırım başkalarına hakaret etmenin özgürlük olduğunu düşündükleri için şikayetçiler bu durumdan. Başbakana istediğim gibi küfür edebileyim, hatta canım sıkılınca x kişiye dümdüz gideyim ve karşılığında da x kişi bana hiçbir şey yapmasın kafasındalar. Kendi özgürlüklerini kullanırlarken, başkalarının özgürlüklerini ve kişisel haklarını ihlal etmek istiyorlar. Başka bir açıklaması olamaz bu durumun.
Herkes için doğru ve gerekli bir düzenleme olmuş diyebilirim. Özellikle özel hayatın gizliliğinin ihlali olayı. Özelinizi yayınlayan insanların yayınladıkları içerikleri 4 saat içerisinde kaldırtabileceksiniz ve bu hiç de şikâyet edilecek bir konu değil.
Özellikle de burası “içeriğe (URL) erişimin engellenmesi ve benzeri yöntemler kullanılarak erişimin engellenmesini,” çok iyi oturmuş. Yani eskiden olsaydı Youtube’daki yasadışı bir şey için tüm Youtube engelleniyordu. Artık sadece videonun var olduğu adres engellenebilecek.
Bu yasalaşanları devlet zaten her yoldan hallediyordu fakat şimdi yasal bir şekilde yapacak. Kendi kaset ve ses kayıtlarını daha kolay kaldırabilecekler artık, kendi çıkarları bu kısımda ancak tüm siteyi kapatmak yerine sadece o urlyi kapatması bana iyi bir haber gibi geldi açıkçası. Kocaman Vimeo’yu kapatmak yerine videonun olduğu o linki kapatabilirler ve o kadar kişi mağdur olmayabilirdi.
Url sansürleme konusunda sana katılıyorum zararlı bir içerik yüzünden bütün sistemin sansürlenmesi olayı bir çok internet kullanıcısını mağdur ediyordu. Ama anahtar kelime bazlı filtreleme hadisesi beni çok rahatsız ediyor. Adamlar kafasına göre kendisine muhalefet yapan insanların gönderilerini engelleyebilir, hatta para cezaları yağdırabilirler. Hükümetin her zaman yaptığı gibi bizim çıkarımıza görünüp kendilerine hizmet eden bir yasa olarak yorumluyorum. Ayrıca hatırlatırım bu ülkenin başbakanı muhalefet liderinin kaseti çıktığında 2011 seçimleri öncesi 4 Mayıs 2011′de yaptığı bir konuşmada Baykal için, ”Bak Hacı Bektaşi Veli diyor ki, eline beline diline hakim ol diyor. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum ama bundan önceki beline hakim olmaadı, gitti. Bu özel değil, genel" demişti.
Şimdi kendi ses kayıtları ve kasetleri söz konusu olduğunda "Bu komplonun Türkiye’nin hayrına değil şerrine olduğunu lütfen gören. Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir" dedi.
Karşımda bu profilde insanlar varken ben bu yasanın bizim lehimize olacağına kesinlikle kanaat getiremiyorum.