lostyazilim
tr.link

İnternet Sansürüne Karşı Eylem Çağrısı

31 Mesajlar 5.292 Okunma
acebozum
tr.link

Digitart Digitart WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 18 / 29
  • Ticaret 1, (%100)

dijitalblog adlı üyeden alıntı

Blogumda bu konuyla ilgili yaptığım yorum şuydu:

Yasaya genel olarak baktığımda olumsuz bir şey göremiyorum açıkçası. Hani diyorduk ya özgürlüğümüz engelleniyor vs diye. Şöyle bir düşündüm de bu yasaya karşı çıkanların aklından geçenler şu şekilde olabilir; sanırım başkalarına hakaret etmenin özgürlük olduğunu düşündükleri için şikayetçiler bu durumdan. Başbakana istediğim gibi küfür edebileyim, hatta canım sıkılınca x kişiye dümdüz gideyim ve karşılığında da x kişi bana hiçbir şey yapmasın kafasındalar. Kendi özgürlüklerini kullanırlarken, başkalarının özgürlüklerini ve kişisel haklarını ihlal etmek istiyorlar. Başka bir açıklaması olamaz bu durumun.

Herkes için doğru ve gerekli bir düzenleme olmuş diyebilirim. Özellikle özel hayatın gizliliğinin ihlali olayı. Özelinizi yayınlayan insanların yayınladıkları içerikleri 4 saat içerisinde kaldırtabileceksiniz ve bu hiç de şikâyet edilecek bir konu değil.

Özellikle de burası “içeriğe (URL) erişimin engellenmesi ve benzeri yöntemler kullanılarak erişimin engellenmesini,” çok iyi oturmuş. Yani eskiden olsaydı Youtube’daki yasadışı bir şey için tüm Youtube engelleniyordu. Artık sadece videonun var olduğu adres engellenebilecek.

Bu yasalaşanları devlet zaten her yoldan hallediyordu fakat şimdi yasal bir şekilde yapacak. Kendi kaset ve ses kayıtlarını daha kolay kaldırabilecekler artık, kendi çıkarları bu kısımda ancak tüm siteyi kapatmak yerine sadece o urlyi kapatması bana iyi bir haber gibi geldi açıkçası. Kocaman Vimeo’yu kapatmak yerine videonun olduğu o linki kapatabilirler ve o kadar kişi mağdur olmayabilirdi.

Url sansürleme konusunda sana katılıyorum zararlı bir içerik yüzünden bütün sistemin sansürlenmesi olayı bir çok internet kullanıcısını mağdur ediyordu. Ama anahtar kelime bazlı filtreleme hadisesi beni çok rahatsız ediyor. Adamlar kafasına göre kendisine muhalefet yapan insanların gönderilerini engelleyebilir, hatta para cezaları yağdırabilirler. Hükümetin her zaman yaptığı gibi bizim çıkarımıza görünüp kendilerine hizmet eden bir yasa olarak yorumluyorum. Ayrıca hatırlatırım bu ülkenin başbakanı muhalefet liderinin kaseti çıktığında 2011 seçimleri öncesi 4 Mayıs 2011′de yaptığı bir konuşmada Baykal için, ”Bak Hacı Bektaşi Veli diyor ki, eline beline diline hakim ol diyor. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum ama bundan önceki beline hakim olmaadı, gitti. Bu özel değil, genel" demişti.

Şimdi kendi ses kayıtları ve kasetleri söz konusu olduğunda "Bu komplonun Türkiye’nin hayrına değil şerrine olduğunu lütfen gören. Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir" dedi.

Karşımda bu profilde insanlar varken ben bu yasanın bizim lehimize olacağına kesinlikle kanaat getiremiyorum.

googleasistan
webimgo

dijitalblog dijitalblog dijitalblog.com Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 304
  • Beğeniler 96 / 96
  • Ticaret 7, (%100)

Digitart adlı üyeden alıntı

Url sansürleme konusunda sana katılıyorum zararlı bir içerik yüzünden bütün sistemin sansürlenmesi olayı bir çok internet kullanıcısını mağdur ediyordu. Ama anahtar kelime bazlı filtreleme hadisesi beni çok rahatsız ediyor. Adamlar kafasına göre kendisine muhalefet yapan insanların gönderilerini engelleyebilir, hatta para cezaları yağdırabilirler. Hükümetin her zaman yaptığı gibi bizim çıkarımıza görünüp kendilerine hizmet eden bir yasa olarak yorumluyorum. Ayrıca hatırlatırım bu ülkenin başbakanı muhalefet liderinin kaseti çıktığında 2011 seçimleri öncesi 4 Mayıs 2011′de yaptığı bir konuşmada Baykal için, ”Bak Hacı Bektaşi Veli diyor ki, eline beline diline hakim ol diyor. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum ama bundan önceki beline hakim olmaadı, gitti. Bu özel değil, genel" demişti.

Şimdi kendi ses kayıtları ve kasetleri söz konusu olduğunda "Bu komplonun Türkiye’nin hayrına değil şerrine olduğunu lütfen gören. Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir" dedi.

Karşımda bu profilde insanlar varken ben bu yasanın bizim lehimize olacağına kesinlikle kanaat getiremiyorum.

Anahtar kelime bazlı filtreleme benim kafamı da karıştırmıyor değil. Yani illa ki kendilerine bir konuda açık bırakacaklar bir şey yapabilmek adına ancak ben bunun için sokaklara dökülüp eylem yapılması yerine -ki aranızda masum insanlar olacağı kadar provokatif insanlarda olacaktır ve yıkıp dökeceklerdir yine her zamanki olduğu gibi- sansür internete ise internette bu işin çözülmesi tarafındayım. Her eylemde mutlaka bir provokatif eylem olmakta ve televizyonlardan izleyenlerin gözünden eylem yapan insanların genelinin pkkdan farkı kalmamaktadır.

Sizin yaptığınız size göre doğru olabilir ancak sizi medyadan takip eden insanlar için olay apayrı. Sizleri de birer terörist gözüyle görmekteler. Olaysız bir eylem geçmiyor son zamanlarda. Tıpkı bu yasa hükümet tarafından doğru kabul edilip de sizin tarafınızdan "benim özgürlük hakkımı engelliyorsunuz" olarak gördüğünüz gibi. Adamlar da "benim verdiğim vergiyle benim malıma zarar veriyorsunuz" gözüyle bakıyor size. Sonuç olarak hakkınızı savunurken başkalarının haklarına mani olmayın. Daha zararsız bir şekilde de eylem yapılabilir. Sokağa çıkmak pek de yaratıcı ve doğru gelmiyor artık bana.

serhatatik.com.tr / eticarethocasi.com / vedijital.com / dijitalblog.com / eticaretseruveni.com

Emrecany Emrecany Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1231
  • Beğeniler 126 / 259
  • Ticaret 22, (%100)
Bu yasanın belki yanlış alanları var ama ben yasayı doğru buluyorum şöyleki ;

1- Bir insan başkasının içeriğini adres kaynak belirtmeden kendi içeriği gibi gösteriyor ise ordan para kazanıyor ise acaba bu yanlış değilmi? sizcede kapatılmamalı mı ? Bunun örneğini webmaster'lık tan verelim biz daha önce arkadaşlarımızın yaptığı temaların kendi yapımı gibi 100-200 TL arası fiyatta satıldığını gördük bu doğrumudur?

2- İnsanlar sitelerinden hit kazanmak için veya da başka bir sebebten alışveriş sitesinin başlığının veya url'sinin haber sitesi olarak düzenlese ne olur hit kazanır ancak bizi sinir etmez mi ?

Peki bu sayfayı Anahtar kelimelerle “uygunsuz içerik” belirlenip sayfa kaldırılabilecek. kaldırılması internet kirliliğinin önlenmesini sağlanmaz mı ? Sonuç şuki şuan internet çok kirli bir halde...

3- +18 içeriğe birşey diyemem haklı olabilirsiniz onlara da bakmak isteyen vardır elbet...
vs. vs.
daha birçok örnek veririm

Tamam hakkınızı da arayın aramayın demiyorum ama bu hakkınızıd aramayı'da sokaklarda parklarda eylem yaparak aramayın örnek verecek olursak yakın zaman daki gezi parkı olaylarında yapılan eylem orada bulunan esnafların ne kadar zarar ettiğinin belkide batanların olduğunu düşünmüyormusunuz benim babam esnaf ne kadar zarar ettiğimizi boçlarımızı ödemek için taç kişiden borç para aldığımızı biliyormuydunuz ? lütfen bencil olmayınız.

Umarım beni yanlış anlamadınız burda ben akp,chp,mhp tartışması yapmadın kendi düşüncelerimi ve gerçekleri söyledim...İyi forumlar

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)
Bi wm forumunda açılan konuya bukadar karşı duran arkadaş görmek cidden beni üzdü.
Ekmeğini internetten kazanmaya çalışan bizler için cidden üzücü bi durum.
Siyasi görüşüm her ne olursa olsun eğer istanbulda ikamet etsem veya gelme şansım olsa orada sizle olurdum.
Umarım Eylem biyerlere ulaşır !
Digitart

kişi bu mesajı beğendi.

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
wmaraci
wmaraci

Emrecany Emrecany Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1231
  • Beğeniler 126 / 259
  • Ticaret 22, (%100)
İşte siz böyle bencil olduğunuzç için asla kazanamayacaksınız inşallahda kazanamazsınız gelecesinizde ne olacak bizim gibi esnaf olanlar sizin anlayamadığınız kadar zarar görecek
birsevda

kişi bu mesajı beğendi.

LaMekan LaMekan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WebTasarım
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 1272
  • Beğeniler 292 / 265
  • Ticaret 0, (%0)
İyice anlayıp dinlemeden hemen eylem yapalım nasıl olsa bir bahanenizde oldu degilmi.

Bu bir sansür olayı değildir, özel hayatın gizliliğini ve kişilik haklarını koruyan ve olması gereken bir düzenlemedir.

Özel hayatın gizliliği konusunda örnek verirsek.

Şöyleki birisi sizin evinize kamera yerleştirdi sizin veya bir yakınınızın +18 gürüntülerinizin oldugu bir video veya resim kaydı yaptı bunuda Türkiye içinden veya Yurtdışından bir siteye upload etti ve bu videoda siz veya yakınınız bir şekilde tanınıyorsunuz tepkiniz ne olurdu ?

Kişilik hakları hakkında ise.

Sizi veya yakınınıza internet ortamında saldırı var, veya agır hakaretler ediliyor tepkiniz ne olurdu ?

Konuyu birde buradan görmek lazım, at gözlükleriniz çıkararak. At gözlüğüyle bakanlar Adultunuza sansür yok korkmayın, ortalıgıda karıstırmaya çalışmayın.

[COLOR=Red]Konunun çözümünüde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan şöyle acıklıyor.[/COLOR]

''Birileri belki evinize girdi, kayıt yaptı internet ortamında yayınladı ne yapacaksınız? Öncelikle yer veya içerik sağlayıcısına başvurup 2 gün bekleyeceksiniz. Cevap verebilir de vermeyebilir de. 2 günün sonunda mahkemeye başvurma hakkınız var. 3 gün içerisidne mahkeme kararını veriyor. Bu 5 günün sonunda mahkeme internet sitesini kapatıyorum diyor veya bu içerik sağlayıcı bu içeriği çıkarmalıdır şeklinde karar veriyor.

Diyelim ki o videonun çıkarılmasına kararı verildi. 5-6 günde zaten o video yayılmış olacak. Teker teker erişim sağlayıcılara gidip o videoyu çıkarın diyeceksiniz.

Peki biz ne yapıyoruz? Diyoruz ki mahkemelere, siz internet sitesini kapatmayınız. [COLOR=Red]
Sadece ve sadece URL adresini, sadece o sayfayı engelleyiniz diyoruz[/COLOR] yeni gelen tasarıyla. Ve ne yapacak mahkeme? İnterneti bir bütün olarak kapatmak yerine, belki bir paragraf belki bir sayfa olan kesimi engellemesini sağlayacak.
brk

kişi bu mesajı beğendi.

Digitart Digitart WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 18 / 29
  • Ticaret 1, (%100)
Fazla iyimsersiniz konu ile alakalı arkadaşları. Sektörde insanlar olarak bu kadar iyi niyetle kullanılacak olmasına inanmanız gerçekten beni çok şaşırttı.

http://www.youtube.com/watch?v=GgTJvQ7UM3w

Bu videoya bir göz atmanızı öneririm.

yefecrin yefecrin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SKS
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** I**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 182 / 187
  • Ticaret 51, (%100)
Yeni çıkan yasaya karşıyım, ve neden mi karşıyım örneğini verim daha yasa çıkmadan umut oranın mecliste başbakanın cevaplaması için verdiği soru önergesini bir haber sitesi yayınlıyor ve o gün o haber sitesine tib den yazı gidiyor haberi kaldır diye (daha yasa çıkmamış) aynı yazı umut orana da gidiyor çünki umut oran o önergeyi kendi sitesine de koymuş kaldırmazsa sitesine erişim engellenecekmiş! Diyelim kaldırdılar ama bu önerge meclisin kendi sitesi de de yer alıyor oradan nasıl kaldırılacak!
Bu yasanın çıkış zamanı çok manidar!
Ama yine de bu gibi şeyleri sokağa çıkarak karşı koyamayız. Sen bir sansürü durdurmaya çalışırken bir sürü insan ekmeğinden oluyor! Nasıl olduğu malum sen taksimde eylem yapacağız diyorsun tamam belki senin amacın sadece eylem ama oraya yakıp yıkmak için de bir sürü kişi geliyor!
Demokrasi sokaklarda aranmaz madem eylem yapacaksınız demokratik yollardan yapın!

SekmekciSoft SekmekciSoft ---- Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dsadada
  • Konum Konya
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 10 / 37
  • Ticaret 5, (%100)
Eylem ne Eylemi hem de taksim de akşam saatin de bakın dostlar son 1-2 yıldır taksim de bi eylem oldumu illa ki bi şeyler yakılıp yıkılıyor orada ki esnaf zarara uğratılıyor ülkemiz zarara uğratılıyor.Eylem yapanlar orada sözde özgürlük için eylem yaparken pek çok insanın özgürlüğüne,canına,malına kast ediyor.Kaldı ki eylem yaptığın konuda %100 haklı değilsin benim de o tasarı da kafama yatan ve yatmayan yerler var ama bunun çözümü yakıp yıkmak değildir.Yani konu ne olursa olsun her kafasına esen taksime inip eylem yapsa ,ki zaten çoğunlukla yapılıyor,o zaman huzur asayiş diye bi şey kalmaz madem tasarıyı beğenmediniz bunun bir haksızlık olduğunu düşünüyorsunuz demokratik yollar ile hakkınızı savunun yakıp yıkarak değil...

mertkaan mertkaan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek YAPI RESSAMI
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 48 / 81
  • Ticaret 7, (%100)
Bu forum temiz insanlarla bir aile ortami var hicbir webmaster arkadasimin bu eyleme katilacagini dusunmuyorum boyle tuzaklara gelmeyin gece olması şüphe uyandiriyor

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al