lostyazilim
tr.link

Obaley ile Röportaj

5 Mesajlar 1.620 Okunma
acebozum
tr.link

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
[FONT=Verdana][SIZE=2]Bundan sonra kişisel blogumda yaptığım röportajları burada da paylaşacağım arkadaşlar.

[COLOR=#2E2E2E]İlk Röportajımızı Obaley İle Yaptık.[/COLOR]
[COLOR=#2E2E2E]İlk olmasından dolayı elbet bizim için çok değerli.Biraz Obaley’den bahsedelim.Genel olarak baktığımızda blogdan farklı bir şekilde gördüğümüz bu site genel olarak bir topluluk sitesi gibi olmuş.Altyapısının wordpress olduğunu öğrendik ve tasarım da bir o kadar sade tutulmuş.[/COLOR]
[COLOR=#2E2E2E]Şimdi Gelelim Röportajımıza.[/COLOR][COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Öncelikle Merhabalar Bize Biraz Kendinizden Bahseder misiniz ?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Ben Savaş Çalışkan, İstanbul’da ikamet etmekteyim. 6 yıldır web tasarım ve yazılım işiyle uğraşıyorum. Bu işle tanışmam şu şekilde oldu bir zamanlar herkesin bildiği bir blog açma sitesi vardı mynet alt yapısıyla sitemynet oradan bir blog açmıştım kendime. Tam olarak olayın ne olduğunu bilmediğim için önüme gelen kodu kopyalayıp yapıştırıyordum karman çorman bir blogum vardı ancak aradan bir süre geçtikten sonra bu kodları kendime göre değiştirmeyi istediğim yerlere yerleştirmeyi ve daha pek çok şeyi zorunlu olarak öğrendim çünkü tasarım internet ortamında her şey demekti.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Blog yazmaya nasıl başladınız ve blog yazmanızdaki amaç neydi?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Blog yazmaya başlamamdan öncesi bir forum furyası vardı internet ortamında. Forumlarda zaman öldürürdük, arkadaşlıklar edinirdik. Hala da böylesine güzel forumlar var. Lakin forum furyası da tıpkı mirc furyası gibi miladını doldurdu ve yerine Bloglar geldi. Kişisel bloglama ve kurumsal bloglama olarak pek çok dalı vardı aslında şuan burada saymaya yetmeyecek kadar varlar. Açık söylemek gerekirse blog yazmaya blogspot ile başladım. Çünkü bedavaydı(malum öğrencilik yüzünden para sıkıntısı çekiyordum) ve altında Google vardı. Blogcu gibi her yerden reklam fışkıran bir siteye hiç bir zaman üye olmadım. Sonrasında malum yazılım wordpress ile tanıştım benim için devrim niteliğindeydi.[/COLOR]
[COLOR=#2E2E2E]Blog yazmamdaki amacı soracak olursanız sanırım web tasarımına gönül vermiş birisinin ve bu işi hobiden ziyade “iş” olarak gören birisinin yazmıyor olması garip olurdu. Ancak tabi söylemeliyim ki ilk zamanlar blog yazma işini zevk olarak yapıyordum.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Hiç blog yazmayı bırakma isteği ve hevesinizi kıran olaylar oldu mu?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Çok. Bir sürü kişisel blog açıp kapattım ve bir sürü “şirketleşebilecek” blog denemelerim oldu. Heves kırılmasından ziyade tıkanma diyelim biz buna. Hevesimi kıran şeylerde olmadı değil google, hit sorunları, başkalarının kurnazlıkları vs. Blog yazmayı bıraksam da yazma isteği sürekli olarak tekrar ettiği için tekrar açma gereği hissettim hep.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Bazı bloglarda ilham önemli bir rol oynar. Siz nereden ve nelerden ilham alırsınız?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Ben ilhamı tasarımlarımdan alıyorum. Çünkü bir sitenin tasarımı bittiğinde karşısına oturup bakıyorum çocuğunmuş gibi gecelerce emek verdiğin bir şey karşında duruyor. Etten kemikten olmasa da gözle görülür bir şey. Bir emeğin ürünü. Ve yazmaya başlıyorsunuz.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Size göre blogculukta başarı alıntı içerik midir özgün yazarak kendini geliştirmek mi? [/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Bu soruya kesinlikle özgün içerik yazarak başarıya ulaşabilirsiniz derdim lakin özgün içerik her şey demek değil. Öncelikle internet piyasasında yıllanmak gerekiyor. Siz ne kadar özgün içerik yazarsanız yazın 6-7 yıllık bir site içeriğinizi kopyalasa sizin önünüze geçecektir. Bunun örneğini defalarca yaşadık. Başarı kopya içerik demiyorum bu sorunun cevabını sanırım “harcanan emek + zaman kavramı” diye cevaplasak daha mantıklı olacaktır.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Blogunuzun size neler kattığını düşünüyorsunuz?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Blogum öncelikle bana araştırma ve yazma hevesi katıyor. Araştırmacı olmak her zaman iyidir ve bu işi severek isteyerek yapmak dünyadaki en güzel şeylerden birisidir. Siz ne kadar araştırmacı olursanız blogunuzda o denli başarılara ulaşıyor. O bana araştırma hevesi katıyor ben ona pek çok bilgi.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Blogunuzu ileride nerede görmek istersiniz?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Hep bir hedefim vardı insanlar dosya indireceği zaman “x dosyası indir gezginler” yazar oradaki gezginler gibi olmayı blogcu her web sitesi sahibi ister sanırım. Çünkü google’ın sonuçlarından çok ilk sırada çıkan gezginler sonucuna güvenirler ve dosyalarını oradan temin ederler. Böyle bir şey sanırım herkese nasip olmaz.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#800000]Tozbulutu hakkında düşünceleriniz neler? [/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#800000]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E]Öncelikle tozbulutu dışında şunu söylemek istiyorum çok girişimci birisiniz. Bu da siteniz yani tozbulutu için en büyük avantajlardan birisi. Tozbulutu’na gelirsek kişisellik ile wordpress’i ve tasarımı bir araya getirmişsiniz. Aslında pek yabancısı olunmayan bir durum çünkü wordpress ve tasarım bir çok insanın hobi olarak yaptığı bir şey ve bunu kişisel blogda paylaşmaktan çekinmiyorlar. Böyle de olması gerekiyor. Siteyi biraz incelediğimizde fark ediyoruz ki insanlara gerçekten yardımcı olmayı amaç edinmiş sitelerden birisi ve bu sitenizin kişiselden çok insanlara hizmet sunduğunu da gösteriyor. Açık görüşüm vakit geçirilecek güzel bir oluşum bir takım tasarımsal iyileştirmeler ile daha iyi yerlere de gelebilir ki alexa değerinden de bunun sinyalini vermiş.[/COLOR]
[COLOR=#2E2E2E]Son olarak teşekkür ederim güzel bir röportaj oldu benim için. Sorular güzeldi her şeyden önce. Sanırım 6 yıllık internet sitesi tecrübemin kısa bir özeti niteliğinde oldu bu imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim. Tozbulutu.org’a başarılar dileyerek cümlelerimi sonlandırayım.[/COLOR]
[COLOR=#2e2e2e]
[/COLOR][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#FF0000]Öncelikle röportaj ve bize verdiği samimi cevaplar için tozbulutu olarak Savaş Bey’e çok teşekkür ederiz. Kendisini tanımak bizim için eğlenceli ve bir o kadar da güzeldi.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=#ff0000][SIZE=2]
[/SIZE][/COLOR][/FONT]
Kaynak: http://tozbulutu.org/roportaj/obaley/
[FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=#2E2E2E][COLOR=#FF0000]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Teamtofas.com
wmaraci
reklam

Fransiz Kafa Fransiz Kafa Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 143
  • Beğeniler 0 / 50
  • Ticaret 0, (%0)
"Öncelikle Röportaj ve Bize Verdiği Samimi Cevaplar İçin Tozbulutu Olarak Savaş Bey’e Çok Teşekkür Ederiz. Kendisini Tanımak Bizim İçin Eğlenceli ve Bir O Kadar Da Güzeldi."

imla kurallarına dikkat etmelisin dostum tüm kelimelere büyük harfle başlayarak göz yormuş olursun bu da okuyucuyu iter, öte yandan güzel röportaj başarılar :)

• Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

Fransiz Kafa adlı üyeden alıntı

"Öncelikle Röportaj ve Bize Verdiği Samimi Cevaplar İçin Tozbulutu Olarak Savaş Bey’e Çok Teşekkür Ederiz. Kendisini Tanımak Bizim İçin Eğlenceli ve Bir O Kadar Da Güzeldi."

imla kurallarına dikkat etmelisin dostum tüm kelimelere büyük harfle başlayarak göz yormuş olursun bu da okuyucuyu iter, öte yandan güzel röportaj başarılar :)

Tüm kelimeleri büyük yapmak yerine vurgu yapmak için yazının tüm kelimelerine büyük harfle başlamıştım. Okuyanlar arasından bu tepkiyi veren ilk kişisiniz :) fakat dikkate alacağım :)

Teamtofas.com

yigitcankus yigitcankus balonsatis.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Balon İmalat & Üretim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 824
  • Beğeniler 634 / 145
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba,
Konuda adı geçen Savaş bey 'in wmaraci'nda profili nedir?

Balon İmalat & Üretimi
www.balonsatis.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
@yigitcankus ropörtajı yapalı baya oldu. Bahsi geçen blogu da satalı epey oldu. Malesef ki hatırlamıyorum.

Teamtofas.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al