Alışveriş siteleride bunu hediye çekiyle yapmaya başladı. Bunun tek nedeni var aslında. Samsung ile iPhone arasındaki rekabet ve hergün yenisi çıkan telefonlar. Bana göre yasanın çıkma nedenide buydu.

Adamın maaşı asgâri ücret, adam 2000 liraya taksitle cep telefonu alıyor ve her ay eve bulguru, pirinci, çayı yarım kilo daha az alıyordu. Boğazından kısmak zorunda kalıyordu, bazıları çocuklarına verdiği harçlıkları azaltmak zorunda kalıyordu. Bu yüzden bu yasa çıktı.

Yaz ayında iPhone 5 aldım. Daha 2,000 TL taksit var ödemem gereken. Benim aylık kazancım bile doğru dürüst yok. Şimdi benim neyime yahu iPhone 5? Telefon bana ne kazandırdı diye bakıyorum, hiç birşey! 2000 TL'ye Fotoğraf makinam için bir lens daha alıp, belkide en iyi fotoğrafı onunla çekip para kazanabilirdim. Yada ailemin omuzlarından yükü biraz hafifletebilirdim. İşte bu yüzden bu yasa geldi. Kendimize gelme zamanımızda gelmişti. 2,000 TL verip S4 alan o çocuklar, o telefonla fotoğraf çekip Facebook/Twitter'da paylaşmak dışında ne yapabiliyorlar? Mesele buydu.