Sosyal imleme nedir nasıl yapılır? konu başlıklı makalemizde yazılı ve videolu anlatım şeklini kullanacağız. Öncelikle sosyal imleme terimi açıklamak istiyorum. Çünkü bu terim son zamanlarda sosyal medya siteleri ile karıştırılmaya başlandı.
Sosyal imleme, web sayfalarımızı, haberlerimizi, videolarımızı ve içeriklerimizi anlık olarak kelime bazlı olarak paylaşabileceğimiz platformlardır. Bu platformlar geçmiş dönemlerde google ve diğer arama motorlarınca çok değerliydi fakat günümüzde artık çok dikkatli ve mantıklı kullanıldığında faydalı olmaktadır. Aksi taktirde yanlış kullanımda web sitelerimizin ceza almasına sebep olabilmekte. Bunun sebebi ise sosyal imleme sitelerinin fazla olması ve bu kadar fazla imleme sitesine programlar aracılığıyla anlık olarak bir anda web sayfalarımızın gönderilmesidir. Bu gönderilme esnasında imleme sitelerinden hızlı bir şekilde sitemize gelen botlar ortalama ziyaretçi süresini düşürmekte ve google’nin dikkatini çekmektedir. Google bu tür çalışmalarını sevmediğinden dolayı web sitemizi filtreye sokabilmektedir.
Sosyal medya ile imleme siteleri çok farklı kaynaklardır. Facebook sitesinde paylaşılan bir içerik imleme sınıfına girmez. O nedenle aşağıda örnek bir kaç sosyal imleme sitesi paylaşacağım.
-Reddit.com (Google arama motorunun en çok sevdiği bookmark siteleri arasındadır.)
-Delicious.com
-Folkd.com
-Stumbleupon.com
-Fark.com
-Scoop.it
Yukarıda paylaştığımız siteler örnek sitelerdir. Bu tür kaynaklara web sitelerinizi eklemenizi kesinlikle önermekteyim. Fakat piyasada yer alan pligg ve drigg sitelere eklemenizi çok fazla önermem. Ekliyorsanız bile haftada 10 rakamını aşmamak en ideal olanıdır.
Siz değerli okurlarımız için Ayhan KARAMAN ‘ın hazırlamış olduğu sosyal imleme nasıl yapılır videosunu da paylaşmak istedim. Kesinlikle izlemenizi öneriyorum. Umarım beğenirsiniz.
Kaynak: http://goo.gl/63abp4