weblozi adlı üyeden alıntı

Zulme karsi sessiz kalmak elbette dilsiz seytan dir amenna lakin, ancak anlamadigim nokta su , kendini dindar olarak goren (kendilerince) bir iktidara, en buyuk şia yazarlarindan dr Ali seriatiden ve omru boyunca tevhid mucadelesinde bulunan malcom x den pasajlar sunuyorsunuz, benim cikarimim şudur,
Siz ya; gercek amacını gizleyerek, dini motifleri kullanmak suretiyle şia propagandasi yapiyorsunuz
Ya da, dini duyarliligi olan kisileri ve dusunceleri yonlendirmeye calisan sosyalist bir insansiniz,
veyahut gercekten tevhidi bir anlasiya sahipsiniz
Bunlar benim dusuncem
Lutfen kisiliginizi veya gercek amacinizi ortaya koyun, insanlari yonlendirmek icin farkli gorusleri kullanmak yerine idaalinize gore hareket edin

Yorumlarimi saygi cercevesinde yapiyorum ve bu mihval uzere cevap bekliyorum, cocukca ve slagonik suslu kelimelerle ortaligi bulandirmak isteyenler lutfen benim yazima yorum yapmasinlar, mevzu benim yorumum degil bu tip konular vasitasi ile siyaset amaci gudulen konulardir


öncelikle tespitlerin çok doğru ve haklı. ama ben şia propagandası yapmıyorum çünkü Ali Şeriati'nin sadece birkaç kitabını okudum ve bazı düşüncelerinden etkilendim. Şia hakkında pek bi bilgim de yoktur. Herhangi bir siyasi oluşum içerisinde de değilim çünkü temsili demokrasiye inanmıyorum. Tevhidi olmayı becerebildiysem ne mutlu bana. Çünkü;

"La ilahe ilallahu vahdehu la şerike leh lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin Kadir"

"Allah Teala'dan başka ilah yoktur, tek ilah sadece odur, ortağı da yoktur. Bütün mülk ona aittir. Bütün hamdü senalar onadır. Her şeye kadirdir."

Her namaz ritüelinden sonra tekrarladığımız bu tesbihattan benim anladığım şudur.

Tek otorite Allah'tır. Bu sebeple müslüman kişi Allah'ın kitabı ve dini haricindeki konularda anarşisttir. Çünkü otorite kabul etmez, boyun eğmez, zulme sessiz kalmaz. Ancak Allah'ın karşısında boyun eğmelidir. Devletler, para, bankalar, yasalar gibi otoriteler müslümanı alakadar etmez. O sadece Allah'ın yasakladığı şeylerden kaçınır ve helal kıldığı şeylere yönelir.

Bütün mülk Allah'a aittir. Yani müslüman kimse sermaye sahibi olmamalıdır aç komşuları varken. Mülk Allah'ınsa bu paylaşılmalıdır, eşitlenilmelidir ekonomik manada. Kimse Allah'ın mülkünü sahiplenip tekeline alamaz. Mülk Allah'ınsa herkesindir. Bugün sokakta donarak ölen evsiz gençler varken otoritelerin mülkleri kendilerine alıp boş binaların kapılarını kilitlemeleri benim islam anlayışıma terstir.

Yani bence din içerisinde kısmen anarşizmi ve kısmen sosyalizmi barındıran bir unsurdur. Bu perspektiften vahdet-i vücut bağlamında dünyaya baktığım zaman ben bunu görüyorum.

"Kimse sana özgürlüğünü vermez. Kimse sana eşitliği, adaleti ve başka hiçbir şeyi vermez. Eğer gerçekten adamsan, bunları kendin alırsın!"
diyen Malcolm X'in felsefesi de Ali Şeriati'nin felsefesi de Aliya İzzetbegoviç'in felsefesi de tabanda birbiri ile aynıdır. Mücadele felsefesidir bence.