Penguen 2.0 güncellemesinin üzerinde belirli bir süre geçtikten sonra daha iyi anlaşıldı ki Google internet sitelerinin kullanıcılara ne sunmuş olduğuna ve ne kadar yararlı olduğuna önem veriyor.Bu da uzun yıllardan beri süregelen seo ve backlink ilişkisini de derinden etkilemiş durumda.

Penguen 2.0 güncellemesinin üzerinde belirli bir süre geçtikten sonra daha iyi anlaşıldı ki Google internet sitelerinin kullanıcılara ne sunmuş olduğuna ve ne kadar yararlı olduğuna önem veriyor.

Bu da uzun yıllardan beri süregelen seo ve backlink ilişkisini de derinden etkilemiş durumda.

Backlink seo için çok önemli olması yeni bir sektör ortaya çıkarmış ve biröçok internetmaster backlink satarak para kazanmışlardır.

Her farkında olduğu bu durum Google mühendislerinin ve yöneticilerinin de dikkate aldığı bir neden oldu ve backlinkin önemini azaltmak için çalışmalara başladılar.

Özellikle Footer urller ve metnin içinde geçen urlleme sistemleri önümüzdeki yıllarda epey önem kaybedeceğe benziyor.Durum böyle olunca internet'de bu duruma ayak uydurmak zorunda kalacaklar.

Site sahipleri de artık site için url ve kaynak belirterek url paylaşımlarına önem vermenizi ve geleceğin burda olduğunu hatırlatıyoruz.

Kaynak: http://www.tolgak.org/2014/02/yeni-nasil-backlink-ve-seo.html