Being adlı üyeden alıntı

Bu iş biraz değişik bir iş, teknoloji haberleri vs. dediğiniz kısma kısaca değinmek istiyorum. Kişisel blog (bence) hiçbir alan sınırlamasını içinde barındırmaz. Adamın eğer ilgi alanının içerisinde yer alıyorsa kişisel blogunda modern tıbbın temelleri ile ilgili gördüğüm bir içeriği dahi yadırgamam. Fakat üslup konusu bence çok önemli. Yani, ben hem teknoloji namına yazıyorum hem sosyal şeyleri yazıyorum en az da saçımı,başımı kaşımı (yani tamamen kişisel) dediğimiz şeyleri yazıyorum.

Ben yola şuradan çıkıyorum ki; bunca yıl boyunca hiç gidip de kendi tamamen kişisel bir olayını anlatan adamın blogunu okumadım (Pucca, kızmasın ama Usluer kardeşimin kısmen bazı çok kişisel yazıları da buna dahil). Hayır, insanlar ile paylaşmak güzel şey eyv. yazın blog sizin tabii kimse size karışamaz ya da yayın politikanızı yargılayamaz.

Fakat örneğin senin oraya yazdığın tamamen kişisel alan ile ben neden ilgileneyim (eğer seni tanımıyorsam) ? Biraz realist olun beyler, insanlar sosyal paylaşım sitelerinden kafasını kaldırmıyor, kaldırdığında da gerçekten ilgi çekici tecrübe arıyorlar. Örneğin benim yazdığım bir X tecrübesini anlatırken içerisine kattığım kişisel üslup ile zaten neticede kişisel olmuş oluyor. (Bkz; Türkiye'de E-kitap piyasası ne durumda? )

O gördüğünüz doğalgazdır hava gazıdır filan tarzı şeylerde o blog sahiplerinin bütçelerine ufak bir katkıda bulunmak için yaptığı bir şeydir, bence de mazur görülmelidir. Bu işin piyasada piri sayılan ve oldukça büyük bir kitleye hitap eden Serdar abim (Bloghocam.blogspot.com) da yazılarında kullanıcılara mutlaka ilgi çekici reklamlar bulmaları gerektiğine dair öğüt veriyor ama Flash oyun reklamı barındırıyor. Eee hani biz marjinaldik? Yani o yazılar bence hiç görülmemesi gereken yazılar ve "herkes yaptığı için herkesin yaptığı" bir şey artık.

(Usluer kardeşim sakın alınmasın samimi bir ziyaretçi olarak yorum yaptım.)

Ayrıca yazdıklarımdan daha fazlasını barından Kişisel blog nedir ile ilgili düşünce yazımı da okuyabilirsiniz.


Alınacak bir durum yok hocam. Bundan birkaç sene önce (sosyal ağlar bu kadar yaygın değilken) insanlar diğer insanların hayatlarını merak ettiği için bloglarına girip yazılarını okuyorlardı. Fakat günümüzde bu durum tamamen sosyal ağlar üzerinden yürüyor.