lostyazilim
tr.link

Kişisel Blog Mantığı

45 Mesajlar 6.667 Okunma
lstbozum
tr.link

CETINKAYAM CETINKAYAM Akupunktu Freze :D Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek swp
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 116 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
düzeltme...
cihatnet

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Kişisel blog kavramını öldüren insanlar ne yazık ki çok fazla. Madem tanıtım yazısı alıyorsun neden anasayfada gösteriyorsun değil mi. Bu kişiler kişisel blogun değerini, takipçinin ne demek olduğunu bilmediği için takipçi kaybetmekten de korkmuyorlar. (Takipçileri varsa tabi.) Ben kendi bloguma reklam alırken dahi takipçilerime yazıları okurken sıkıntı çıkamayacak şekilde reklam alıyorum. Benim icin önemli olan takipçi kaybetmemektir. Varsın 3-5 lira daha az kazanayım.
ByAzap06 baborg CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek swp
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 116 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
düzeltme...
isousluer

kişi bu mesajı beğendi.

grafikyazar grafikyazar Grafik Tasarım Meraklısı Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Kamu sektörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** İ**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 73 / 24
  • Ticaret 1, (%100)
Bahsettiklerin arasında ben yokumdur inşallah :-D
CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

www.grafikyazar.com

Ücretli Logo İşleri İçin PM Atınız.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek swp
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 116 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
düzeltme...
grafikyazar

kişi bu mesajı beğendi.

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
Bu iş biraz değişik bir iş, teknoloji haberleri vs. dediğiniz kısma kısaca değinmek istiyorum. Kişisel blog (bence) hiçbir alan sınırlamasını içinde barındırmaz. Adamın eğer ilgi alanının içerisinde yer alıyorsa kişisel blogunda modern tıbbın temelleri ile ilgili gördüğüm bir içeriği dahi yadırgamam. Fakat üslup konusu bence çok önemli. Yani, ben hem teknoloji namına yazıyorum hem sosyal şeyleri yazıyorum en az da saçımı,başımı kaşımı (yani tamamen kişisel) dediğimiz şeyleri yazıyorum.

Ben yola şuradan çıkıyorum ki; bunca yıl boyunca hiç gidip de kendi tamamen kişisel bir olayını anlatan adamın blogunu okumadım (Pucca, kızmasın ama Usluer kardeşimin kısmen bazı çok kişisel yazıları da buna dahil). Hayır, insanlar ile paylaşmak güzel şey eyv. yazın blog sizin tabii kimse size karışamaz ya da yayın politikanızı yargılayamaz.

Fakat örneğin senin oraya yazdığın tamamen kişisel alan ile ben neden ilgileneyim (eğer seni tanımıyorsam) ? Biraz realist olun beyler, insanlar sosyal paylaşım sitelerinden kafasını kaldırmıyor, kaldırdığında da gerçekten ilgi çekici tecrübe arıyorlar. Örneğin benim yazdığım bir X tecrübesini anlatırken içerisine kattığım kişisel üslup ile zaten neticede kişisel olmuş oluyor. (Bkz; Türkiye'de E-kitap piyasası ne durumda? )

O gördüğünüz doğalgazdır hava gazıdır filan tarzı şeylerde o blog sahiplerinin bütçelerine ufak bir katkıda bulunmak için yaptığı bir şeydir, bence de mazur görülmelidir. Bu işin piyasada piri sayılan ve oldukça büyük bir kitleye hitap eden Serdar abim (Bloghocam.blogspot.com) da yazılarında kullanıcılara mutlaka ilgi çekici reklamlar bulmaları gerektiğine dair öğüt veriyor ama Flash oyun reklamı barındırıyor. Eee hani biz marjinaldik? Yani o yazılar bence hiç görülmemesi gereken yazılar ve "herkes yaptığı için herkesin yaptığı" bir şey artık.

(Usluer kardeşim sakın alınmasın samimi bir ziyaretçi olarak yorum yaptım.)

Ayrıca yazdıklarımdan daha fazlasını barından Kişisel blog nedir ile ilgili düşünce yazımı da okuyabilirsiniz.
isousluer CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

Kişisel blog kavramını öldüren insanlar ne yazık ki çok fazla. Madem tanıtım yazısı alıyorsun neden anasayfada gösteriyorsun değil mi. Bu kişiler kişisel blogun değerini, takipçinin ne demek olduğunu bilmediği için takipçi kaybetmekten de korkmuyorlar. (Takipçileri varsa tabi.) Ben kendi bloguma reklam alırken dahi takipçilerime yazıları okurken sıkıntı çıkamayacak şekilde reklam alıyorum. Benim icin önemli olan takipçi kaybetmemektir. Varsın 3-5 lira daha az kazanayım.

Ne kadar saçma değil mi teknoloji blogu ama ahanda karşında bosh servisi adında bir yazı. Diyorsun Allah Allah sonra ihtiyacın olan bilgi varsa alıp çıkıyorsun ve bir daha gelmiyorsun.
isousluer CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

Being adlı üyeden alıntı

Bu iş biraz değişik bir iş, teknoloji haberleri vs. dediğiniz kısma kısaca değinmek istiyorum. Kişisel blog (bence) hiçbir alan sınırlamasını içinde barındırmaz. Adamın eğer ilgi alanının içerisinde yer alıyorsa kişisel blogunda modern tıbbın temelleri ile ilgili gördüğüm bir içeriği dahi yadırgamam. Fakat üslup konusu bence çok önemli. Yani, ben hem teknoloji namına yazıyorum hem sosyal şeyleri yazıyorum en az da saçımı,başımı kaşımı (yani tamamen kişisel) dediğimiz şeyleri yazıyorum.

Ben yola şuradan çıkıyorum ki; bunca yıl boyunca hiç gidip de kendi tamamen kişisel bir olayını anlatan adamın blogunu okumadım (Pucca, kızmasın ama Usluer kardeşimin kısmen bazı çok kişisel yazıları da buna dahil). Hayır, insanlar ile paylaşmak güzel şey eyv. yazın blog sizin tabii kimse size karışamaz ya da yayın politikanızı yargılayamaz.

Fakat örneğin senin oraya yazdığın tamamen kişisel alan ile ben neden ilgileneyim (eğer seni tanımıyorsam) ? Biraz realist olun beyler, insanlar sosyal paylaşım sitelerinden kafasını kaldırmıyor, kaldırdığında da gerçekten ilgi çekici tecrübe arıyorlar. Örneğin benim yazdığım bir X tecrübesini anlatırken içerisine kattığım kişisel üslup ile zaten neticede kişisel olmuş oluyor. (Bkz; Türkiye'de E-kitap piyasası ne durumda? )

O gördüğünüz doğalgazdır hava gazıdır filan tarzı şeylerde o blog sahiplerinin bütçelerine ufak bir katkıda bulunmak için yaptığı bir şeydir, bence de mazur görülmelidir. Bu işin piyasada piri sayılan ve oldukça büyük bir kitleye hitap eden Serdar abim (Bloghocam.blogspot.com) da yazılarında kullanıcılara mutlaka ilgi çekici reklamlar bulmaları gerektiğine dair öğüt veriyor ama Flash oyun reklamı barındırıyor. Eee hani biz marjinaldik? Yani o yazılar bence hiç görülmemesi gereken yazılar ve "herkes yaptığı için herkesin yaptığı" bir şey artık.

(Usluer kardeşim sakın alınmasın samimi bir ziyaretçi olarak yorum yaptım.)

Ayrıca yazdıklarımdan daha fazlasını barından Kişisel blog nedir ile ilgili düşünce yazımı da okuyabilirsiniz.

Alınacak bir durum yok hocam. Bundan birkaç sene önce (sosyal ağlar bu kadar yaygın değilken) insanlar diğer insanların hayatlarını merak ettiği için bloglarına girip yazılarını okuyorlardı. Fakat günümüzde bu durum tamamen sosyal ağlar üzerinden yürüyor.
Being CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

ogzhntr ogzhntr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik - Elektronik Tekniker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 1858
  • Beğeniler 89 / 532
  • Ticaret 2, (%100)
banneri anlarımda tanıtım yazısı ne oluyor. :)
guncelnet CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
2 tane kişisel blog pert etmiş biri olarak şunu söylemek istiyorum. kişisel bloglara her telden konular girebilir. örneğin adam dış cephe mantolama firmasında çalışıyor ve sektörle ilgili ilgiler veriyor olabilir. ad soyad domain almış diye illa ki kendi hayat felsefesini benimsetme amacında olması gerekmez, hayatının z raporunu konu edinmesi gerekmez, ad soyad domainde isterse şiir paylaşır isterse crack paylaşır. ilgilendiği her konuda blog yazabilir. kişisel bloglarda sınırlama yoktur.

şimdi bir de tech bloglar var mesela. bu bloglarda teknolojiden başka bir konunun olmaması fikrini bende destekliyorum. böyle bir bloga gider dış cephe mantolama tanıtımı alırsan hata yaparsın.
Being CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al