lostyazilim
tr.link

E-ticaret sitesi Kurmak

17 Mesajlar 2.542 Okunma
lstbozum
tr.link

onaykeles onaykeles WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mali Müşavir
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 283 / 103
  • Ticaret 33, (%100)
merhaba arkadaşlar elimde e-ticaret sitesi kurabileceğim güzel bir domain var.

sepethane.com sizce bu adla para kazanacak işler yapabilirmiyim. Ne kadarlık bir sermayeden bahsediyoruz.?

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
E-ticaret sektöründe en önemli olan reklamdır bana göre. Adwords'ten tutunda Bilboardlara kadar uzanan reklamlar.
Bu anlamda ürün sermayesi dışında reklam giderleri de göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum. Proje ile ilgili de nasıl ürün satacağınızla alakalı değişir.
Çok fazla kalemi bulunan bir sektör. iyi araştırın mutlaka. Vergiler, Kredi kartı ile satış, tüketici hakları, Kargo ve dahası.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

• Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mali Müşavir
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 283 / 103
  • Ticaret 33, (%100)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

E-ticaret sektöründe en önemli olan reklamdır bana göre. Adwords'ten tutunda Bilboardlara kadar uzanan reklamlar.
Bu anlamda ürün sermayesi dışında reklam giderleri de göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum. Proje ile ilgili de nasıl ürün satacağınızla alakalı değişir.
Çok fazla kalemi bulunan bir sektör. iyi araştırın mutlaka. Vergiler, Kredi kartı ile satış, tüketici hakları, Kargo ve dahası.

Ürünleri biz mi depoluyoruz. Yoksa sitede yayınlanana magazalardan mı tedarik ediliyor.

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Bir e-ticaret sitem yok Onu belirteyim Başta. Ancak bildiğim kadarı ile siz herhangi bir depolama yapmıyorsunuz. Siteniz üzerinden yapılan satışları , siz anlaşma sağladığınız firmalara iletiyorsunuz ve onlar da gene sizin anlaştığınız kargo ile son tüketiciye gönderiyorlar

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mali Müşavir
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 283 / 103
  • Ticaret 33, (%100)
o zaman bu durumda herhangi bir ürün için sermaye ayırmam gerekmiyor. Onlarla anlaşma yapsam geriye sadece siteyi yaymak kalır.

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

onaykeles adlı üyeden alıntı

o zaman bu durumda herhangi bir ürün için sermaye ayırmam gerekmiyor. Onlarla anlaşma yapsam geriye sadece siteyi yaymak kalır.

Evet ama buların da yasal yükümlülükleri var. Özellikle vergi konusunda. tıpkı normal bir işletme gibi vergi falan ödemeniz gerekiyor. Vergi Levhası isteniyor.

• Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mali Müşavir
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 283 / 103
  • Ticaret 33, (%100)
gelir varsa vergide vardır. tabiki bunlar küçük işlemler once bir şirket açmak gerek.

Peki sepethane.com ' bana iyi kazanç getirecek bir alan adımı sizce

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Değerli kardeşim sen bu sevdadan vazgeç uzun lafın kısası
Bu işler öyle kolay değil başarı garanti değil ha sepethane ha n11 benim için aynıdır
Farklı olan tek şey n11 yabancı ortaklı türkiyede bir holding firmasının markası reklamlarda sergen yalçın oynuyor deli gibi para veriyor üyelere buna göre alt yapısı var o sistem bile yüz binlerce tl tutar
Diğer yandan Sepethane var
Sepethane nin farkı garantisi ne ki birileri n11 i bırakıp senin sitene ilanları koysun ve ürün satsin?dahası ürün alacak kişi neden seni tercih etsin ?
Bu piyasada pay belli sitelerin herşeyi satacağım demeyip sadece sepet sat o sitede daha doğru olur sepet çeşitleri sat yada farklı birşey
MagaraAdami

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Değerli kardeşim sen bu sevdadan vazgeç uzun lafın kısası
Bu işler öyle kolay değil başarı garanti değil ha sepethane ha n11 benim için aynıdır
Farklı olan tek şey n11 yabancı ortaklı türkiyede bir holding firmasının markası reklamlarda sergen yalçın oynuyor deli gibi para veriyor üyelere buna göre alt yapısı var o sistem bile yüz binlerce tl tutar
Diğer yandan Sepethane var
Sepethane nin farkı garantisi ne ki birileri n11 i bırakıp senin sitene ilanları koysun ve ürün satsin?dahası ürün alacak kişi neden seni tercih etsin ?
Bu piyasada pay belli sitelerin herşeyi satacağım demeyip sadece sepet sat o sitede daha doğru olur sepet çeşitleri sat yada farklı birşey

Aynen Katılıyorum Size. Alansal davranmak başarı şansını artıracaktır. Sadece iç çamaşırı, Sadece ayakkabı vs. domain ismi tamamen önemsiz. n11 ile n12 arasınd ahiç bir fark yoktur. onlar n11 almış siz gidin n12 alın

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Aynen Katılıyorum Size. Alansal davranmak başarı şansını artıracaktır. Sadece iç çamaşırı, Sadece ayakkabı vs. domain ismi tamamen önemsiz. n11 ile n12 arasınd ahiç bir fark yoktur. onlar n11 almış siz gidin n12 alın

N31 daha iyi olur :-) aslında
heptasarim MagaraAdami

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al