lostyazilim
tr.link

Blogger Resim görüntüleme yeniliği

6 Mesajlar 2.248 Okunma
lstbozum
tr.link

Seckin Seckin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek UI Designer
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1277
  • Beğeniler 138 / 204
  • Ticaret 21, (%95)
Merhaba arkadaşlar bugün arkadaşım ile konuşurken bana bir soru yöneltti ve blogger'ın resimlere tıklayınca siyah bir ekran ile açılıp gözüktüğünü söyledi acaba bu chrome den dolayımıydı yoksa blogger yeniliğimiydi hemen firefoxta baktımki blogger yeniliği imiş. Biliyorsunuz google plusdada böyle birşey var ama onda yorum kısmıda var bence gayet şık ve güzel olmuş blogger kullanıcılarına hayırlı olsun diyorum.

Kaynak: http://www.seckinylmz.net/2011/09/blogger-resim-gorunteleme-yeniligi.html

wmaraci
reklam

furkanozden furkanozden Geleceğe hazır mısın? Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2462
  • Beğeniler 98 / 442
  • Ticaret 2, (%100)
Vay arkadaş :) Bende diyorum neden 2 tane lightbox çıkıyor :) Sorun şu ki lightbox kodlarını kaldırınca 2side çıkmıyor, bunun ayarı nereden yapılıyor acaba ?

Ek Olarak: Anlamadığım şey şu, blogger böyle birşey yapıyor ve bundan haberimiz yok :) Demek sorun buymuş yani 2 tane lightbox çıkmasının nedeni :) O zaman bu yazım da tarih oluyor demektir :)

Are you alright?

facematrax facematrax WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

furkanozden adlı üyeden alıntı

Vay arkadaş :) Bende diyorum neden 2 tane lightbox çıkıyor :) Sorun şu ki lightbox kodlarını kaldırınca 2side çıkmıyor, bunun ayarı nereden yapılıyor acaba ?

Ek Olarak: Anlamadığım şey şu, blogger böyle birşey yapıyor ve bundan haberimiz yok :) Demek sorun buymuş yani 2 tane lightbox çıkmasının nedeni :) O zaman bu yazım da tarih oluyor demektir :)

Kardeş yazına baktıktan sonra eklemek istedim ama senin anlattığın şekilde başarılı olamadım blogunada mesaj bıraktım daha sonra biraz ugraştırdın ama beni sonunda doğrusunu buldum. Öncelikle dan değil sonra eklenecek ve şu kod değişecek
<script> $(function() { $('a[href$=jpg], a[href$=JPG], a[href$=jpeg], a[href$=JPEG], a[href$=png], a[href$=gif], a[href$=bmp]:has(img)').lightBox(); }); </script>

bununla
<script>
$(function() {
$('a').each(function(){
this.href = this.href.replace('s1600-h', 's1600');
});
$('a[href$=jpg], a[href$=JPG], a[href$=jpeg], a[href$=JPEG], a[href$=png], a[href$=gif], a[href$=bmp]:has(img)').lightBox();
});
</script>

s-1600 albümün bulunduğu klasör belirtilmeli.
bakmak isteyenler için :
http://www.facematrax.com/2011/09/en-guzel-film-afisleri.html

• Üyelik 25.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2462
  • Beğeniler 98 / 442
  • Ticaret 2, (%100)

facematrax adlı üyeden alıntı

Kardeş yazına baktıktan sonra eklemek istedim ama senin anlattığın şekilde başarılı olamadım blogunada mesaj bıraktım daha sonra biraz ugraştırdın ama beni sonunda doğrusunu buldum. Öncelikle dan değil sonra eklenecek ve şu kod değişecek
<script> $(function() { $('a[href$=jpg], a[href$=JPG], a[href$=jpeg], a[href$=JPEG], a[href$=png], a[href$=gif], a[href$=bmp]:has(img)').lightBox(); }); </script>

bununla
<script>
$(function() {
$('a').each(function(){
this.href = this.href.replace('s1600-h', 's1600');
});
$('a[href$=jpg], a[href$=JPG], a[href$=jpeg], a[href$=JPEG], a[href$=png], a[href$=gif], a[href$=bmp]:has(img)').lightBox();
});
</script>

s-1600 albümün bulunduğu klasör belirtilmeli.
bakmak isteyenler için :
http://www.facematrax.com/2011/09/en-guzel-film-afisleri.html

E böyle 1600 olmayanlarda ligthbox açılmaz yanlış mı ? Ayrıca ben headdan önce ekledim çalışıyor.

Are you alright?
wmaraci
wmaraci

facematrax facematrax WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Furkan 2 saatten fazladır ugraştım bende bu şekilde çalıştı istersen her ikisinide blogunda anlat.

• Üyelik 25.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2462
  • Beğeniler 98 / 442
  • Ticaret 2, (%100)
Yazıya ekledim, teşekkür ederim :)

Are you alright?
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al