Adsense hakkında uzman değilim ama 2 hesap üzerinden başvuruda bulunmuş. Birincisi kabul edildi ikincisi kabul edilmedi.
Siteyi açtığım ilk gün Adsensenin yolladığı cevap siteniz henüz hazır değil. Doğru cevap öünkü site boşmboş.
İkinci deneme aradan 1 ay geçtikten sonra oldu. Bana gönderilen cevap şu : Siteniz şuanda Adsense programına kabul edilemiyor. Sebebi henüz sitenizde yeteri kadar içerik bulunmaması. Doğru yoldayım diye düşündüm.
Bu sefer 2 aya ara verdikten sonra tekrar başvurdum. Yani 3 ay geçmişti aradan ve talebimi kabul ettiler. Site içeriğimin geneli jQuery, Css, Wordpress konularından oluşuyor.
2. Site benim değildi ama kendi adıma başvurdum. Verdikleri cevap bir evden iki kişi ayrı ayrı adsense programına katılamaz. İkiniz ortak olun tek hesabı kullanın. Hakkın neyse veririm dedim ama arkadaş yanaşmadı ortaklığa.
Web siteden falan anladığı yok paylaştığı içerik sadece fıkra ve itiraf. Site iyi bir hite ulaştıktan sonra tekrar fıkra sitesi için başvuruda bulunduk kabul etmediler. Sebebi program politikalarına uyumlu değil. Haa dedik yanlış yoldayız. Site içeriğini değiştirdik. tekrar başvurduk yine kabul etmediler. Bu sefer vazgeçtik.
İnternet ortamına bakıyorum da sadece jQuery üzerine konu açan sitelerin hepsinde adsense reklamı yok. Mesela en popüler olanlardan bir tanesi unheap.com ikinci olarak ta jQuer.in sitesi.
Adwords anahtar kelime aracını kullanarak baktığımda jQuery kelimesinde en değerli anahtar kelime jQuery slideshow geçiyordu. Çünkü piyasada en çok satılan uygulama jQuery slider ve slideshow uygulamalarıdır. Diğer kelimeleri çok fazla para etmiyor.
Wordpress kelimesinin her türlüsü para eder. Satılık teması da var eklentisi de var hostingi de var. Wordpress üzerine konu açan sitelerin hemen hemen hepsinde adsense reklamları var. Ama bir fıkra sitelerinin çoğunda yok. Sanırım olanlarda başka siteden onaylanmış adsense hesabı kullanıyorlar.
Fazla uzatmaya gerek yok sanırım. Buradan adsensenin kime reklam verdiği ve vermediği az çok anlaşılıyor. Eğer sitenizdeki içerikler ile alakalı reklamlar olabilecekse adsense programına kabul edilme ihtimaliniz bence 90% bu benim düşüncem.
Kendinizi bir şirket olarak düşünün. Siz olsanız fıkra sitesine reklam verir misiniz ? Ben vermem.
Web sitenizin adsense programına dahil olabilmesi için faydalı içerik paylamanıza gerek yok. Satılabilir içeriklerle alakalı konu açmanız gerek. Bu tür içerikler kullanıcılar için faydalıdır. Kendileri öyle diyor ama bizim anladığımız faydalı içerik uzun makalelerdir. Benim açtığım konulardaki kelime sayısı 100'ü geçmezdi.
Örnek olarak teknoloji sitelerini araştırın bakın adsense reklamı var mı yok mu diye. Ben daha adsense reklamı olmayan teknoloji sitesi görmedim. Muhtemelen vardır da çok az. İnternette en çok satılan ürünler de teknoloji ile alakalı içeriklerdir.
Kopya içerik adsense reklamı alamaz diyenler var mı ? htmldrive.net 100% kopya içerik. İnceleyin bir tane özgün içeriğini çıkarın gösterin bana :) Tek fark başlıkları orjinali ile değişik olması. Ama sonuçta çok faydalı bir site ve almış reklamı.
Tavsiyeciyiz.com sitesine baktığımda karşıma ilk çıkan olumsuz kelime Film. Film kelimesinden dolayı kabul edilmeyebilir. Sonuçta adsense robotlar tarafından yönetilmiyor. Ya adsense editörü siteye bakar bakmaz Film kelimesi ile karşılaşıp onayı vermezse ?
Filmler telif hakkı içerir. Fragman dahi olsa eğer editör içeriğe bakmadan karar verir ise film sitesi zannedebilir. Eğer siteniz kabul edilmediyse bile Film kelimesinden dolayı kabul edilmemiştir.
Ayrıca oyun ve program kelimeleri de ayrıca risklidir. Oyun ve program siteleri kabul edilmez demiyorum tabi. Ufak bir ihtimal size sorun çıkarabilir. Hele ki yazılım lisansları hakkında bilgi sahibi değil iseniz bu tür örnekler hiç paylaşmamanız sizin yararınıza olur.